Użytkownicy przeglądający ten dział: 1 gości
Poddziały w "Technologia win domowych oraz miodów pitnych"
  Dział Wątków Postów Ostatni post
Dział dla początkujących
Każdy początkujący winiarz może tutaj zadawać pytania dotyczące wytwarzania wina.
1.478 23.981 Jesteś tu nowy? Przywitaj...
20-03-2019, 01:38
przez marianxb5
Podstawy technologii...
Jak uzyskać sok, jakich użyć drożdży, sporządzanie nastawów i obliczenia.
Poddziały:
Drozdże, pożywki i MD (matka drożdżowa),
Drożdże aktywne, i 15 więcej.
3.750 44.123 Dawkowanie pożywki
21-03-2019, 08:17
przez drajla
Wina gronowe
Specyfika wyrobu win gronowych (bez dodawania cukru).
139 2.642 Problem z klarowaniem.
20-03-2019, 01:41
przez marianxb5
Wina winogronowe
Specyfika wyrobu win z winogron (z dodatkiem wody i cukru).
679 11.121 Jaki może być powód takie...
16-02-2019, 21:39
przez Akuratny
Wina owocowe
Specyfika wyrobu win domowych z wszelkich owoców.
Poddziały:
Maliny i Jeżyny,
Czeremcha, i 11 więcej.
2.248 41.342 Wino owocowe mix różnych ...
21-03-2019, 12:35
przez Boullii
Wina kwiatowe
Rozmowy na temat wszelkiego rodzaju win kwiatowych oraz ich produkcji.
116 4.117 Hibiscus sabdariffa
19-03-2019, 17:26
przez siudmy7
Wina zimowe
Domowy wyrób win w czasie, gdy świeżych owoców brak.
Poddziały:
Ryż i zboża wszelakie,
Owoce suszone, i 3 więcej.
921 18.731 Wino z głogu
11-03-2019, 19:35
przez toma1980
Miody pitne
Rozmowy na temat wyrobu domowych miodów pitnych.
1.319 22.389 Winogroniak na soku z cie...
8 godzin(y) temu
przez TEQUILA
Technika degustacji
3 78 Degustacje różnych trunkó...
16-03-2019, 20:28
przez markerzy