Użytkownicy przeglądający ten dział: 1 gości
Poddziały w "Technologia win domowych oraz miodów pitnych"
  Dział Wątków Postów Ostatni post
Dział dla początkujących
Każdy początkujący winiarz może tutaj zadawać pytania dotyczące wytwarzania wina.
1.319 22.129 Wino z dzikiej róży - czy...
9 godzin(y) temu
przez lech.kuba
Podstawy technologii...
Jak uzyskać sok, jakich użyć drożdży, sporządzanie nastawów i obliczenia.
Moderowane przez: Boullii
Poddziały:
Drozdże, pożywki i MD (matka drożdżowa),
Drożdże aktywne, i 15 więcej.
3.727 43.830 Lak wysechł
05-01-2018, 16:07
przez lech.kuba
Wina gronowe
Specyfika wyrobu win gronowych (bez dodawania cukru).
Moderowane przez: maciek19660714
128 2.509 Gronowe - CZERW, Cuvee 20...
16-01-2018, 23:36
przez maciek19660714
Wina winogronowe
Specyfika wyrobu win z winogron (z dodatkiem wody i cukru).
Moderowane przez: maciek19660714
652 10.919 Opalizujący osad na powie...
27-12-2017, 22:49
przez maciek19660714
Wina owocowe
Specyfika wyrobu win domowych z wszelkich owoców.
Poddziały:
Maliny i Jeżyny,
Czeremcha, i 11 więcej.
2.212 40.770 Dzika róża pierwsza w życ...
6 godzin(y) temu
przez krzysztof1970
Wina kwiatowe
Rozmowy na temat wszelkiego rodzaju win kwiatowych oraz ich produkcji.
114 4.077 Hibiscus sabdariffa
11-01-2018, 23:15
przez krzysztof1970
Wina zimowe
Domowy wyrób win w czasie, gdy świeżych owoców brak.
Poddziały:
Ryż i zboża wszelakie,
Owoce suszone, i 3 więcej.
910 18.616 Stabilizator - pektyna - ...
8 godzin(y) temu
przez krzysztof1970
Miody pitne
Rozmowy na temat wyrobu domowych miodów pitnych.
Moderowane przez: Boullii
1.277 21.752 Miód pitny - przepisy ogó...
14-01-2018, 22:34
przez rafi1654
Technika degustacji
2 71 Degustacje różnych trunkó...
11-01-2017, 13:12
przez matkruszak90