Użytkownicy przeglądający ten dział: 1 gości
Poddziały w "Technologia win domowych oraz miodów pitnych"
  Dział Wątków Postów Ostatni post
Dział dla początkujących
Każdy początkujący winiarz może tutaj zadawać pytania dotyczące wytwarzania wina.
1.392 23.079 Winogrona startuja by po ...
30 minut(y) temu
przez TEQUILA
Podstawy technologii...
Jak uzyskać sok, jakich użyć drożdży, sporządzanie nastawów i obliczenia.
Poddziały:
Drozdże, pożywki i MD (matka drożdżowa),
Drożdże aktywne, i 15 więcej.
3.737 43.991 POMIAR KWASOWOSCI - czyli...
18-09-2018, 17:09
przez Boullii
Wina gronowe
Specyfika wyrobu win gronowych (bez dodawania cukru).
136 2.576 Gronowe - SIARKOWANIE (Pr...
50 minut(y) temu
przez TEQUILA
Wina winogronowe
Specyfika wyrobu win z winogron (z dodatkiem wody i cukru).
660 10.987 Winogronowe - OBLICZENIA ...
19-09-2018, 23:49
przez --Adek--
Wina owocowe
Specyfika wyrobu win domowych z wszelkich owoców.
Poddziały:
Maliny i Jeżyny,
Czeremcha, i 11 więcej.
2.234 41.129 Prośba o pomoc.
6 minut(y) temu
przez TEQUILA
Wina kwiatowe
Rozmowy na temat wszelkiego rodzaju win kwiatowych oraz ich produkcji.
116 4.111 Aloes
4 godzin(y) temu
przez Fenix84
Wina zimowe
Domowy wyrób win w czasie, gdy świeżych owoców brak.
Poddziały:
Ryż i zboża wszelakie,
Owoce suszone, i 3 więcej.
914 18.667 Jabłkowe z kartonika proś...
28-08-2018, 17:59
przez pajak1000
Miody pitne
Rozmowy na temat wyrobu domowych miodów pitnych.
1.303 22.152 Trójniak mój pierwszy
3 godzin(y) temu
przez roballo2009
Technika degustacji
2 72 Degustacje różnych trunkó...
20-05-2018, 14:26
przez dominik22s