Użytkownicy przeglądający ten dział: 1 gości
Poddziały w "Technologia win domowych oraz miodów pitnych"
  Dział Wątków Postów Ostatni post
Dział dla początkujących
Każdy początkujący winiarz może tutaj zadawać pytania dotyczące wytwarzania wina.
1.458 23.819 Siarkowanie wina
20-01-2019, 19:44
przez Goniuś
Podstawy technologii...
Jak uzyskać sok, jakich użyć drożdży, sporządzanie nastawów i obliczenia.
Poddziały:
Drozdże, pożywki i MD (matka drożdżowa),
Drożdże aktywne, i 15 więcej.
3.745 44.062 Wino jabłkowe zmętniało p...
08-12-2018, 23:18
przez korek20
Wina gronowe
Specyfika wyrobu win gronowych (bez dodawania cukru).
138 2.637 Pierwsze wino gronowe
20-01-2019, 20:00
przez maciek19660714
Wina winogronowe
Specyfika wyrobu win z winogron (z dodatkiem wody i cukru).
679 11.119 Wino skwaśniało i stało s...
19-01-2019, 23:16
przez Goniuś
Wina owocowe
Specyfika wyrobu win domowych z wszelkich owoców.
Poddziały:
Maliny i Jeżyny,
Czeremcha, i 11 więcej.
2.244 41.303 Wino z burakow
Wczoraj, 11:08
przez Castleman
Wina kwiatowe
Rozmowy na temat wszelkiego rodzaju win kwiatowych oraz ich produkcji.
116 4.116 Aloes
13-11-2018, 19:54
przez monika7
Wina zimowe
Domowy wyrób win w czasie, gdy świeżych owoców brak.
Poddziały:
Ryż i zboża wszelakie,
Owoce suszone, i 3 więcej.
920 18.722 Wino imbirowe.
17-01-2019, 21:35
przez zaradek
Miody pitne
Rozmowy na temat wyrobu domowych miodów pitnych.
1.315 22.360 Z sokiem czarnej czeresni...
11-01-2019, 21:09
przez krzysztof1970
Technika degustacji
3 77 Szkło do degustacji - ilu...
25-11-2018, 11:39
przez Castleman