Użytkownicy przeglądający ten dział: 1 gości
Poddziały w "Technologia win domowych oraz miodów pitnych"
  Dział Wątków Postów Ostatni post
Dział dla początkujących
Każdy początkujący winiarz może tutaj zadawać pytania dotyczące wytwarzania wina.
1.331 22.393 Jesteś tu nowy? Przywitaj...
9 godzin(y) temu
przez Asasien
Podstawy technologii...
Jak uzyskać sok, jakich użyć drożdży, sporządzanie nastawów i obliczenia.
Poddziały:
Drozdże, pożywki i MD (matka drożdżowa),
Drożdże aktywne, i 15 więcej.
3.732 43.938 Kwas askorbinowy
20-05-2018, 14:24
przez dominik22s
Wina gronowe
Specyfika wyrobu win gronowych (bez dodawania cukru).
129 2.524 Choroby wina
20-05-2018, 14:23
przez dominik22s
Wina winogronowe
Specyfika wyrobu win z winogron (z dodatkiem wody i cukru).
652 10.929 Winogronowe - PIERWSZE WI...
06-03-2018, 18:32
przez Piotr77
Wina owocowe
Specyfika wyrobu win domowych z wszelkich owoców.
Poddziały:
Maliny i Jeżyny,
Czeremcha, i 11 więcej.
2.215 40.891 Suszona DR dwa nastawy
Wczoraj, 12:19
przez michal79
Wina kwiatowe
Rozmowy na temat wszelkiego rodzaju win kwiatowych oraz ich produkcji.
115 4.101 Wino z czarnego bzu w Irl...
11 godzin(y) temu
przez miol
Wina zimowe
Domowy wyrób win w czasie, gdy świeżych owoców brak.
Poddziały:
Ryż i zboża wszelakie,
Owoce suszone, i 3 więcej.
912 18.652 Pękł balon do wina ryżowe...
11-04-2018, 13:13
przez TomSki
Miody pitne
Rozmowy na temat wyrobu domowych miodów pitnych.
1.289 21.958 4 litrowy Braggot
Wczoraj, 12:28
przez wiseguy
Technika degustacji
2 72 Degustacje różnych trunkó...
20-05-2018, 14:26
przez dominik22s