Użytkownicy przeglądający ten dział: 1 gości
Poddziały w "Technologia win domowych oraz miodów pitnych"
  Dział Wątków Postów Ostatni post
Dział dla początkujących
Każdy początkujący winiarz może tutaj zadawać pytania dotyczące wytwarzania wina.
1.500 24.108 Luźna rurka fermentacyjna
15-07-2019, 18:35
przez aron155
Podstawy technologii...
Jak uzyskać sok, jakich użyć drożdży, sporządzanie nastawów i obliczenia.
Poddziały:
Drozdże, pożywki i MD (matka drożdżowa),
Drożdże aktywne, i 15 więcej.
3.751 44.129 Nowy cukromierz
20-04-2019, 16:22
przez monika7
Wina gronowe
Specyfika wyrobu win gronowych (bez dodawania cukru).
139 2.647 Gronowe - CZERW, Rondo/Re...
09-04-2019, 13:27
przez Zbyszek T
Wina winogronowe
Specyfika wyrobu win z winogron (z dodatkiem wody i cukru).
680 11.130 Plamy na butelce z winem
05-06-2019, 17:43
przez Goniuś
Wina owocowe
Specyfika wyrobu win domowych z wszelkich owoców.
Poddziały:
Maliny i Jeżyny,
Czeremcha, i 11 więcej.
2.256 41.386 Czarna porzeczka i co dal...
9 godzin(y) temu
przez zbynekkk
Wina kwiatowe
Rozmowy na temat wszelkiego rodzaju win kwiatowych oraz ich produkcji.
117 4.124 Nastaw z kwiatów bzu prze...
10-07-2019, 13:19
przez Bravo8
Wina zimowe
Domowy wyrób win w czasie, gdy świeżych owoców brak.
Poddziały:
Ryż i zboża wszelakie,
Owoce suszone, i 3 więcej.
922 18.746 Pierwsze wino ryżowe
11-07-2019, 09:15
przez dawciolord
Miody pitne
Rozmowy na temat wyrobu domowych miodów pitnych.
1.324 22.432 Polski miód pitny na FB -...
28-06-2019, 22:05
przez KoM
Technika degustacji
3 78 Degustacje różnych trunkó...
16-03-2019, 20:28
przez markerzy