Użytkownicy przeglądający ten dział: 1 gości
Poddziały w "Technologia win domowych oraz miodów pitnych"
  Dział Wątków Postów Ostatni post
Dział dla początkujących
Każdy początkujący winiarz może tutaj zadawać pytania dotyczące wytwarzania wina.
1.442 23.648 Wino wieloowocowe
7 godzin(y) temu
przez lech.kuba
Podstawy technologii...
Jak uzyskać sok, jakich użyć drożdży, sporządzanie nastawów i obliczenia.
Poddziały:
Drozdże, pożywki i MD (matka drożdżowa),
Drożdże aktywne, i 15 więcej.
3.743 44.043 Dojrzewanie dr - jak lepi...
14-11-2018, 16:32
przez lech.kuba
Wina gronowe
Specyfika wyrobu win gronowych (bez dodawania cukru).
137 2.619 Gronowe - POMIAR KWASOWOŚ...
03-11-2018, 14:37
przez Akuratny
Wina winogronowe
Specyfika wyrobu win z winogron (z dodatkiem wody i cukru).
673 11.090 Kożuch na winie
07-11-2018, 18:16
przez TEQUILA
Wina owocowe
Specyfika wyrobu win domowych z wszelkich owoców.
Poddziały:
Maliny i Jeżyny,
Czeremcha, i 11 więcej.
2.242 41.272 Głóg+Dzika Róża
15-11-2018, 20:28
przez lech.kuba
Wina kwiatowe
Rozmowy na temat wszelkiego rodzaju win kwiatowych oraz ich produkcji.
116 4.116 Aloes
13-11-2018, 19:54
przez monika7
Wina zimowe
Domowy wyrób win w czasie, gdy świeżych owoców brak.
Poddziały:
Ryż i zboża wszelakie,
Owoce suszone, i 3 więcej.
917 18.695 Pierwsze wino ryżowe
11-11-2018, 17:01
przez zaradek
Miody pitne
Rozmowy na temat wyrobu domowych miodów pitnych.
1.312 22.296 Trójniak na suszonej DR
7 godzin(y) temu
przez lech.kuba
Technika degustacji
3 76 Jak podawać wino?
13-11-2018, 02:47
przez maciek19660714