Użytkownicy przeglądający ten dział: 1 gości
Poddziały w "Technologia win domowych oraz miodów pitnych"
  Dział Wątków Postów Ostatni post
Dział dla początkujących
Każdy początkujący winiarz może tutaj zadawać pytania dotyczące wytwarzania wina.
1.334 22.528 Jesteś tu nowy? Przywitaj...
2 godzin(y) temu
przez alf3on
Podstawy technologii...
Jak uzyskać sok, jakich użyć drożdży, sporządzanie nastawów i obliczenia.
Poddziały:
Drozdże, pożywki i MD (matka drożdżowa),
Drożdże aktywne, i 15 więcej.
3.732 43.943 Piołun alpejski [ Ostrzeż...
16-07-2018, 09:46
przez marcin_j
Wina gronowe
Specyfika wyrobu win gronowych (bez dodawania cukru).
130 2.533 Biały nalot na winie
24-06-2018, 05:12
przez maciek19660714
Wina winogronowe
Specyfika wyrobu win z winogron (z dodatkiem wody i cukru).
653 10.931 Kupażowanie nie do końca ...
01-06-2018, 15:49
przez lech.kuba
Wina owocowe
Specyfika wyrobu win domowych z wszelkich owoców.
Poddziały:
Maliny i Jeżyny,
Czeremcha, i 11 więcej.
2.217 40.940 Prośba o weryfikację prze...
6 godzin(y) temu
przez niktobcy
Wina kwiatowe
Rozmowy na temat wszelkiego rodzaju win kwiatowych oraz ich produkcji.
115 4.101 Kwitną mniszki!!!
28-05-2018, 17:20
przez Suchowryjev
Wina zimowe
Domowy wyrób win w czasie, gdy świeżych owoców brak.
Poddziały:
Ryż i zboża wszelakie,
Owoce suszone, i 3 więcej.
913 18.661 Rodzynkowe z miodem - jes...
05-07-2018, 15:58
przez marisa
Miody pitne
Rozmowy na temat wyrobu domowych miodów pitnych.
1.295 22.085 4 litrowy Braggot
4 godzin(y) temu
przez wiseguy
Technika degustacji
2 72 Degustacje różnych trunkó...
20-05-2018, 14:26
przez dominik22s