Użytkownicy przeglądający ten dział: 1 gości
Poddziały w "Technologia win domowych oraz miodów pitnych"
  Dział Wątków Postów Ostatni post
Dział dla początkujących
Każdy początkujący winiarz może tutaj zadawać pytania dotyczące wytwarzania wina.
1.488 24.038 Wino z mniszka lekarskieg...
19-05-2019, 09:59
przez bombluje
Podstawy technologii...
Jak uzyskać sok, jakich użyć drożdży, sporządzanie nastawów i obliczenia.
Poddziały:
Drozdże, pożywki i MD (matka drożdżowa),
Drożdże aktywne, i 15 więcej.
3.751 44.129 Nowy cukromierz
20-04-2019, 16:22
przez monika7
Wina gronowe
Specyfika wyrobu win gronowych (bez dodawania cukru).
139 2.647 Gronowe - CZERW, Rondo/Re...
09-04-2019, 13:27
przez Zbyszek T
Wina winogronowe
Specyfika wyrobu win z winogron (z dodatkiem wody i cukru).
679 11.123 Pomoc przy projektowaniu ...
26-03-2019, 09:59
przez maciek19660714
Wina owocowe
Specyfika wyrobu win domowych z wszelkich owoców.
Poddziały:
Maliny i Jeżyny,
Czeremcha, i 11 więcej.
2.251 41.363 Pirosiarczan potasu w nas...
16-05-2019, 06:55
przez Boullii
Wina kwiatowe
Rozmowy na temat wszelkiego rodzaju win kwiatowych oraz ich produkcji.
116 4.117 Hibiscus sabdariffa
19-03-2019, 17:26
przez siudmy7
Wina zimowe
Domowy wyrób win w czasie, gdy świeżych owoców brak.
Poddziały:
Ryż i zboża wszelakie,
Owoce suszone, i 3 więcej.
922 18.742 Wino ryżowe wysokoprocent...
19-05-2019, 17:54
przez terere
Miody pitne
Rozmowy na temat wyrobu domowych miodów pitnych.
1.321 22.412 Miod pitny jak narazie ni...
2 godzin(y) temu
przez monika7
Technika degustacji
3 78 Degustacje różnych trunkó...
16-03-2019, 20:28
przez markerzy