Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Akacjowe
W przypadku świeżej akacji zalewa się wodą na 3 dni i wywar który się odciska idzie do fermentacji.
A jak działac w przypadku suszonej akacji ? Fermentować z kwiatem czy tak samo jak przy świeżej ?

Pzdr
Odpowiedz
Nikt nic ?
Nikt nie próbował na suszonym kwiecie robić wina ?
Odpowiedz
No i co jest panowie i panie ? Nikt nic nie podpowie ?

Gąsior 54 litry czeka przygotowany, a nie wiem jak się za to zabrać :P
Akacja dawno nazbierana i z powodu planowanej przeprowadzki zmuszony byłem ją ususzyć a nie wstawiać na świeżo jak do tej pory...

Zastanawiam się czy przy suszonym kwiecie postępować tak samo jak z świeżym ?
Czy może jednak pokusić się o kilku dniową (ilu dniową jak już ?) fermentacje we wiadrze razem z kwiatem ?
Odpowiedz
Jest cały wątek o winie z suszonego kwiatu czarnego bzu. Ja bym postępował w identyczny sposób jak z bzem.
MALUTKI KIELISZEK NIE DOJDZIE DO KISZEK !!!


\"DOBRY NA WSZYSTKO ŚRODEK:- ZE SPIRYTUSEM MIODEK\"

......50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............100 ml nawet te nieznane .....



Skocz do: