Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bombardino
#1
W celach poznawczych polecam drinka, którego piłem w tym roku we Włoszech (w Sieci wyczytałem, że podobno popularny w całym regionie "Alpejskim").

Przygotowanie:

1 porcja Rumu
4 porcje Ajerkoniaku
x porcji mleka (dla Pań więcej, Panowie śmiało mogą zrezygnować)

Podgrzewamy w garnuszku, wlewamy do kieliszka, na wierzch bitą śmietanę, można posypać czekoladą.
Smacznego!
Odpowiedz
#2
Miałem zapytanie na PW - "kieliszek" powinien mieć pojemność przynajmniej 100 ml - wielkość porcji (1x Rum, 4x Ajerkoniak) ustalcie zatem sami.
Pozdrawiam!



Skocz do: