Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CYDR kartonikowy
(21-06-2018, 02:06)HOLLOW napisał(a): .... i mieli tylko nektar jabłkowy z Rivivy 50% sok reszta to woda z cukrem. Nastawiłem na próbę 5l ......

Szkoda się w to bawić . Tylko 100% sok.
MALUTKI KIELISZEK NIE DOJDZIE DO KISZEK !!!


\"DOBRY NA WSZYSTKO ŚRODEK:- ZE SPIRYTUSEM MIODEK\"

......50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............100 ml nawet te nieznane .....
Odpowiedz
Hm, no zobaczę jak to wyjdzie, oczekiwań nie mam wysokich ;p
Odpowiedz
Witam, przepraszam za podwójny post ale chciałbym zrobić update jak tam z tym cydrem. :D Także nastawiłem ten cydr z nektaru zamiast z soku, 2 tygodnie stał sobie w butelce 5l po wodzie, zabutelkowałem go dodając niecałą łyżeczkę cukru i zaniosłem do piwnicy. Dzisiaj po tygodniu nie wytrzymałem i poszedłem po jedną butelke żeby sprawdzić jak smakuje i czy nie ma granatów.
Nagazował się lekko (pewnie w piwnicy drożdże miały za zimno i trzeba było zostawić jednak na jakiś czas w domu), w smaku dość pusto, lekko kwaskowaty i troszeczkę alkoholowy (na oko tak 3%), w zapachu za to po prostu pachnie sfermentowanymi jabłkami.

Także nawet z nektaru coś tam wyszło, jednak pewnie przez to że nektar to tak pusto w smaku. :D Ogólnie nie tak źle jak myślałem że będzie.



Skocz do: