Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gołąbki w liściach kapusty
#26
Cytat:Wysłane przez Świstak64
Cytat:Wlewamy pół litra białego wina i całość do piekarnika na kilka godzin w temp 80-90 st
Smakowicie wyglądają, ale czy aby na pewno na kilka godzin do piekarnika?

Tak dokładnie ,ja używam 10 lub 15 litrowego garnka który wstawiam do piekarnika na noc ustawiając temperaturę na 80 st.
Odpowiedz
#27
plecionko, a są jakieś przeciwwskazania, by użyć kaszy jęczmiennej?
Odpowiedz
#28
Twoje są apetyczne,
moje po trzech godzinach duszenia na małym ogniu są - takie jakie są


Załączone pliki Miniatury
   
Odpowiedz
#29
Cytat:Wysłane przez Megana
plecionko, a są jakieś przeciwwskazania, by użyć kaszy jęczmiennej?

Absolutnie nie, jednak na kaszę jęczmienną mam inny sposób do kaszy dodajemy grzyby podczas gotowania i mieszamy z rozdrobnioną blenderem ,albo zmieloną maszynką do mięsa kapusta kiszoną ,można dodać jajek by farsz ładnie wiązał ,albo mąki sojowej.

Kasza może być wiejska ,perłowa,albo pęczak.
Odpowiedz
#30
Gołąbki pychotka. :) mniam. Jedno z moich ulubionych dań. A jeszcze podlane bialym wytrawnym winem i zapieczone, wprost niebo w gębie :))



Skocz do: