Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grzyby i alkohole. Przepisy na grzybki np. z grilla.
#1
Smile 
Ostatnio zajadałem się pysznymi pieczarkami grillowanymi.
Ciekawi mnie jakie alkohole do takiego dania polecacie.

Przepis.
Jednakowe półzamknięte pieczarki pozbawić korzeni, które podsmarzamy pokrojone dość drobno z cebulką, solą i pieprzem.
Napełniamy kapelusze ww. korzeniami i grillujemy obrócone wewn. napełnioną farszem stroną do góry.
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu... Prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły!
Po pierwszym kieliszku wychodzi z nas drugi człowiek i on też chce się napić! (Wańkowicz)
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam.

Jak by rządziły na świecie kobiety to nie było by wojen! Państwa by były co najwyżej poobrażane na siebie.





Odpowiedz
#2
(17-08-2017, 21:05)tata1959 napisał(a): Ostatnio zajadałem się pysznymi pieczarkami grillowanymi.
Ciekawi mnie jakie alkohole do takiego dania polecacie.

Przepis.
Jednakowe półzamknięte pieczarki pozbawić korzeni, które podsmarzamy pokrojone dość drobno z cebulką, solą i pieprzem.
Napełniamy kapelusze ww. korzeniami i grillujemy obrócone wewn. napełnioną farszem stroną do góry.

Wg mnie każdy alkohol będzie do nich pasował. :pijemy: :D :D :D
Odpowiedz
#3
Akurat do tych pieczarek piłem wódencję, ale nie mam np. pojęcia (jako laik winiarski) jakie winko podać i czy w ogóle pasuje.
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu... Prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły!
Po pierwszym kieliszku wychodzi z nas drugi człowiek i on też chce się napić! (Wańkowicz)
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam.

Jak by rządziły na świecie kobiety to nie było by wojen! Państwa by były co najwyżej poobrażane na siebie.





Odpowiedz
#4
(17-08-2017, 21:28)tata1959 napisał(a): Akurat do tych pieczarek piłem wódencję, ale nie mam np. pojęcia (jako laik winiarski) jakie winko podać i czy w ogóle pasuje.

No to eksperyment aż sam się prosi. Ja osobiście bym nie miała oporów podania zarówno lekkiego czerwonego jak i białego wina.
Odpowiedz
#5
A ja bym proponował dobry browarek, na przykład koźlaka wędzonego :niewiem:.
Lech
Odpowiedz
#6
I kawałek białej kubaski, do zrównoważenia wędzonki piwnej...
Odpowiedz
#7
Hmm, czyżby wędzone smaki w piwie nie atrakcyjne :D, a biała kiełbaska z grilla jest dobra, a z grzybkami grillowanymi jeszcze lepsza :slinka:.
Lech
Odpowiedz
#8
(17-08-2017, 21:28)tata1959 napisał(a): Akurat do tych pieczarek piłem wódencję, ale nie mam np. pojęcia (jako laik winiarski) jakie winko podać i czy w ogóle pasuje.

Mocno schłodzone białe wino z dr i głogu z 2 nastawu ::) Pycha do grillowych eksperymentów :slinka:
Odpowiedz
#9
Polecam jeszcze takie pieczareczki bekonem owinąć i do piwka jako przekąska są perfekcyjne :)
Nikt dziś nie ma czasu dla drugiego.
Solidny i wytrzymały pojemnik izotermiczny styropianowy<- sprawdź w Ale Opakowania
Odpowiedz
#10
Ja uwielbiam pieczarki z mozzarellą i serem pleśniowym. Przepis jest bardzo podobny do tego od tata1959 z tym, że do farszu dodaje sery i pieczarki najpierw grilluje od strony kapeluszy bez farszu i jak się ładnie ugrillują, to je obracam i dodaje farsz
Odwaga jest to wiedza o tym, czego się bać, a czego nie.
Zatrudnię pracowników z Ukrainy i Białorusi - sprawdź nasze oferty pracy dla Ukraińców



Skocz do: