Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kawa zbożowa
#1
W sumie zawsze mnie jej smak fascynował. Myślę żeby spróbować... robił już ktoś? myślę że może wywar z kawy zbożowej, trochę rodzynek, cynamon, wanilia.. może mieć ciekawy smak.

Czy ktoś już kiedyś łapał się za coś takiego?
Odpowiedz
#2
http://wino.org.pl/forum/showthread.php?tid=9189

Krzysztof
Odpowiedz
#3
aahhh dzięki.. jak szukałem to zmyliło mnie to o burakach w tytule;P
Odpowiedz
#4
Robiłem niedawno taki napój (tyle że na tzw. podpiwku) i właśnie się klaruje reszta, bo ze względu na pewne komplikacje musiałem na dwie tury pozlewać. Docelowo miało być około 10% alk bo taka ilość mi odpowiada. Odfermentowało do zera z 21Bllg. Wyszedł mocno wytrawny i mocny podpiwek. Składem się niewiele różni od kawy zbożowej. Dla mnie bomba. Jeżeli planujesz mocniejsze zrobić to opisz wrażenia smakowe :big:

Powodzenia i pozdrowienia!
Odpowiedz
#5
Witam mam pewne doświadczenia z podrasowanym Podpiwkiem Kujawskim i czymś podobnym stworzonym na kawie zbożowej Kujawianka. Obydwa na 6%. Powiem tak: dla mnie szału nie było, ale podpiwek był dużo lepszy od kawy.
Odpowiedz
#6
U mnie nie było szału ale źle też nie było. Też 6% tylko u mnie z gazem było. I nie było większych narzekań po meczu.



Skocz do: