Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konferencja Europejskich Miodosytników
#1
Witam serdecznie. 

Chciałbym Was wszystkich już dziś zaprosić na I Konferencje Europejskich  Miodosytników w Poznaniu.
Zapraszamy wszystkich miodosytników tych profesjonalnych, ale I też tych domowych.
Dokładny program konferencji już wkrótce.
Na pewno będzie to świetna okazja do spotkania dla fanów miodów pitnych nie tylko tych z Polski.
Jesteśmy również otwarci na wszelkie propozycje dotyczące programu jak i czynne zaangażowanie z Waszej strony np. Po przez organizację jakiejś prezętacje lub prelekcji.

Konferencja i KONKURS DOMOWYCH MIODÓW PITNYCH odbędą się w dniu 9.11.2018 od godziny 9:00 do 14:00 na terenie Miedzynarodowych Targów Poznańskich.
Przy współpracy z EMMA i Poznańskich Targów Piwnych.
SZCZEGÓŁY JUŻ WKRÓTCE!
Odpowiedz
#2
Póki co treść tego posta, a raczej jego wygląd i babole typu "prezętacja" , nie są zbyt zachęcające. Gdzie ten program? Może zmieni pierwsze wrażenie.
Odpowiedz
#3
Pełen program już dostępny:

https://www.facebook.com/events/224287531582104/
Odpowiedz
#4
Jak ktoś nie ma Facebooka to tego nie zobaczy :)
Na przykład ja :)
- Mamo, mamo! Patrz! Statek!
- To nie statek, synku. To kuter.
- No, ale mamo, tam są ludzie!
- To nie ludzie... to rybacy.
Odpowiedz
#5
8 NOV 2018

7PM - Social meeting and tasting panel (open for everyone) in restaurant "U Myśliwych".
Please bring your mead with you.

9 NOV 2018

9:00AM - Introduction
9:10AM - History of mead making in Poland and Lithuanian (Andrus Janinonis)
9:40AM - Mead and Champagne - the great fusion. Method traditionally use to make meads (Luke Hutchinson)
10:20AM - Ceramic for meads (Bartłomiej Jaros)
11:00AM - Kings of Mead - modern marketing tool for meadmakers and meadarys (Mateusz Blaszczyk and Rafal Gorecki)
11:40AM - How much can you pull out of a glass? And what about some mead inside? Let’s talk about it! (Bartłomiej Lenard)
12:10PM - Break
12:30PM - “Meaderys equipment. Foeder and amphora for mead fermentation.” (Vitalii Karvyha)
1:10PM - Crafting cocktails with meads and connecting meads with other liquids (Pauline Dziasko)
1:50PM - Polish honey varieties and healthy aspects of bee products. Polish honey testing session (Katarzyna Tworek, Szubi Michałowski)
2:00PM - European Mead Makers Association - let mead be great again.(Alexander Ecker)

3:00PM - Mead Madness Cup (home mead competition)

7PM - Mead tasting sessions and summary of conference (only for commercial mead makers ) in restaurant "U Myśliwych".
Odpowiedz
#6
Jak ktoś nie zna angielskiego, to tego nie zrozumie.

Wrzuć w naszym, polskim języku.
Odpowiedz
#7
Wkrótce zamieszczę tłumaczenie, ale konferencja prowadzona będzie w języku angielskim. Zatem z przykrością muszę stwierdzić , że jeżeli ktoś nie potrafi przetłumaczyć programu to na konferencji również niewiele zrozumie...
Odpowiedz
#8
(14-09-2018, 22:17)Majerotto napisał(a): Jak ktoś nie ma Facebooka to tego nie zobaczy :)
Na przykład ja :)
Przecież nie trzeba się logować, żeby zobaczyć program.

(15-09-2018, 15:18)KoM napisał(a): Zatem z przykrością muszę stwierdzić , że jeżeli ktoś nie potrafi przetłumaczyć programu [...]

in Poland and Lithuanian
Method traditionally use
healthy aspects of bee products

No fakt, niezbyt Wam to tłumaczenie wyszło :)
Rzeczywistosc to iluzja wywolana brakiem alkoholu.
Odpowiedz
#9
(17-09-2018, 11:57)tibek napisał(a):
(14-09-2018, 22:17)Majerotto napisał(a): Jak ktoś nie ma Facebooka to tego nie zobaczy :)
Na przykład ja :)
Przecież nie trzeba się logować, żeby zobaczyć program.

W moim przypadku po kliknięciu na link wyskakuje komunikat o błędzie i ekran logowania. Stąd mój post.

Jak ktoś podaje link do jakiegoś wydarzenia i z czystej ciekawości chcę tam zajrzeć to klikam link. Jeżeli on nie działa to nie lecę do wujka google czy miejskiej biblioteki z uporem maniaka.
Co innego jakbym był czymś zainteresowany.
A tu ot taka ciekawostka się pojawiła.

Pozdrawiam
- Mamo, mamo! Patrz! Statek!
- To nie statek, synku. To kuter.
- No, ale mamo, tam są ludzie!
- To nie ludzie... to rybacy.
Odpowiedz
#10
Odliczanie do konferencji i kilka innych przydatnych informacji znajdziecie pod linkiem:
http://kingsofmead.com/konferencja-miodo...9-11-2018/
Odpowiedz
#11
Minimum litr miodu na konkurs to jakieś przegięcie, komisja będzie 10 osobowa?
Odpowiedz
#12
Nie 1l, a minimum 2x0.33l;)
Chociaż brawo Marku za spostrzegawczość w pierwszej wersji regulaminu na stronie nasz informatyk wpisał złą ilość.
Pozdrawiam
Odpowiedz
#13
Przypominam, że do dnia 31.10.2018 można nadsyłać miody do konkus Mead Madness Cup.
Konkursu urasta nam już do najbardziej międzynarodowego w Europie. W chwili obecnej mamy zgłoszone miody z Polski, Anglii, Hiszpania, Francji, Szwecji, Czech I Litwy.
Zapraszamy do udzialu.
Odpowiedz
#14
impreza jest 8 11 jesli dobrze widzę, a zglaszanie miodów do 31.11 ???
Patrzę na telefonie, wiec moze coś źle przeczytałem...
Odpowiedz
#15
Może ktoś wskazać palcem (lub linkiem), gdzie szukać regulaminu?
Nijak znaleźć nie mogę..
- Mamo, mamo! Patrz! Statek!
- To nie statek, synku. To kuter.
- No, ale mamo, tam są ludzie!
- To nie ludzie... to rybacy.
Odpowiedz
#16
Regulamin i formularz zgłoszeniowy znajdziesz pod linkiem:

http://kingsofmead.com/konkurs-domowych-...9-11-2018/

Pozdrawiam
Odpowiedz
#17
Ależ to jest nieprofesjonalne, aż w oczy kłuje.
W poście sprzed miesiąca piszesz, że 2 x 0,33litra, gdzie w regulaminie nadal stoi jak byk, że 2 x 0,5l.
Literówki w regulaminie też sprawiają wrażenie, ze to takie łapu-capu, a nie profesjonalna impreza.
I nie edytuje się posta, jeżeli wypowiedź pod nim odnosi się do treści, ale pisze się sprostowanie w kolejnym, taki dobry zwyczaj.
Odpowiedz
#18
Do profesjonalnej imprezy to nam jeszcze trochę brakuje.
Faktem jest, że jury mamy profesjonalne, zgłoszenia międzynarodowe, a nagrody fajne.
Konkurs powstał dość spontanicznie przy okazji konferencji miodosytników. Nikt zysków z konkursu nie wyciąga( wręcz przeciwnie), a wszystko oparte jest na pasji do miodów pitnych. Nawet zgłoszenia miodów do konkursu są bezpłatne, co w przypadku międzynarodowych konkursów jest rzadko spotykane.
Na tym etapie pewne błędy są sprawą normalną i oczywiście staramy się je eliminować.
Odpowiedz
#19
Medale , puchar i dyplomy już czekają na zwycięzców.
Obejżeć można je na
https://m.facebook.com/story.php?story_f...0264351951



Skocz do: