Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Miód korzenny ala martini bianko
#26
(06-10-2018, 15:07)buggy napisał(a): Śmiem postawić tezę , że miód korzenny wg przepisu Bogi'ego jest lepszy od tego sklepowego martini bianco ,
Miło to słyszeć, że się udało. Wzorowałem się na tym, co napisano o tych wermutach oraz na składnikach podanych przy okazji tychże, ze szczególnym uwzględnieniem faktu, że chciałem martini bianco w stylu, jakim było na samym początku, a nie jest obecnie.



Odpowiedz
#27
Zalecam teraz, bo dziś zlewałem z beczki, zrobić wg przepisu z tego roku, czyli 25 min gotowanie następujących przypraw i ziół: 4g potłuczonych zielonych pomarańczy, 2g badianu z Egiptu, 2g potłuczonego pieprzu kubeba, 2g dzięgla, 2g cynamonu, 2g gałki, 2g rupestris, 2g tataraku, 3g cytwaru, a potem 2 miesiące w beczce, ale nie dłużej, w tej chwili do starego martini brakuje może ułamka, w ciemno nie do odróżnienia i alkoholu też więcej bo 13,9.






Skocz do: