Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pierwsze wino ryżowe
Dzięki za rady. Może spróbuję z tymi cytrynami.

Przepis znalazłem na innej stronie, poza tym forum. Mam 400g rodzynek. Czy to starczy na 2 porcje z powyższego przepisu?

Z wiórek chyba faktycznie zrezygnuję.

Zrobiłem kilka godzin temu cały nastaw i do teraz nie fermentuje. Drożdże miałem płynne. Dzień wcześniej wlałem je do wody tak jak na opakowaniu było napisane. Miały być gotowe do użycia po 1-2 dobach(ja ich użyłem po około 24h). Boję się, że złe drożdże wybrałem albo źle je przygotowałem. Zobaczę jak rano będzie się wino zachowywało. W razie braku fermentacji, mogę użyć drożdży aktywnych aby uratować nastaw? Bądź jakaś jest może inna metoda?



Skocz do: