Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ryżowe wg Skrzycha, wyszło mało 11%.
#1
Hej,
Robiłem wg przepisu podpiętego ale winko wyszło ok 11%.
Jestem mocno rozczarowany.
Co mogło pójśc nie tak ?
Odpowiedz
#2
Niestety,, brak kryształowej kuli powoduje że nie wiem :diabelek:.
Brak informacji szczegółowych co i jak robiłeś uniemożliwia jakąkolwiek poradę.
A tak przy okazji, według jakiego przepisu, bo nic je jest podpięte :niewiem:.
Lech
Odpowiedz
#3
Tego co jest podpięty w dziale a górze.
Odpowiedz
#4
Czy chodzi Ci o ten przepis.
Bo jesli tak, to opisz co i jak robiłeś, jakich pomiarów dokonałeś, jakich drożdży użyłeś i jakie parametry aktualnie to wino ma.
Lech
Odpowiedz
#5
(07-10-2018, 07:31)coachu napisał(a): Robiłem wg przepisu podpiętego ale winko wyszło ok 11%.

A jak to stwierdziłeś ?
MALUTKI KIELISZEK NIE DOJDZIE DO KISZEK !!!


\"DOBRY NA WSZYSTKO ŚRODEK:- ZE SPIRYTUSEM MIODEK\"

......50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............100 ml nawet te nieznane .....
Odpowiedz
#6
Kupiłem taki alkoholomierz w sklepie, biby do win.
Wypełniasz pipetę, czekasz, aż skapnie 6 kropel i odwracasz.
Ale nie wiem czy ten pomiar jest miarodajny.
Odpowiedz
#7
Wszystkie alkoholomierz można stosować jedynie do czystych alkoholi, nie nadają się do win, nalewek, piw.
W winach % oblicza się z pomiarów blg.
Lech



Skocz do: