Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vermouth'y Wacka-dobre do mięsa, dobre do placka
#26
Rozpoczynam przygotowania do wykonania kolejnych wermutów . Jeżeli kogoś to interesuje to mogę opisywać kolejne kroki . Pytam bo wermuty nie cieszą się popularnością na forum .
Odpowiedz
#27
(01-09-2017, 07:14)Wacek napisał(a): Rozpoczynam przygotowania do wykonania kolejnych wermutów . Jeżeli kogoś to interesuje to mogę opisywać kolejne kroki . Pytam bo wermuty nie cieszą się popularnością na forum .

Jasne, że interesuje.

Zakładaj temat i opisuj , to co możesz.
Odpowiedz
#28
(01-09-2017, 07:14)Wacek napisał(a): Rozpoczynam przygotowania do wykonania kolejnych wermutów .  Jeżeli kogoś to interesuje to mogę opisywać kolejne kroki . Pytam bo wermuty nie cieszą się popularnością  na forum .

Opisuj, też jestem bardzo zainteresowany, ostatnio robiłem czwórniaka w/g Bogi'ego typu martini bianco, jest fajny przynajmniej dla mnie:).
Lubię wermuty.
Lech
Odpowiedz
#29
I ja również jestem fanem ciekawych win więc czekam na Twoją relację :) .

Odpowiedz
#30
Ale gdzie o tym pisać - " recenzje domowych wyrobów " - "Technologia win domowych oraz miodów pitnych › Podstawy technologii... › Mieszanie, doprawianie i korekta wad win
Vermouth (oryginalny) " a może w krotochwilach bo w winach zbożowych pisał nie będę .
Odpowiedz
#31
Myślę, że tu będzie dobrze: http://wino.org.pl/forum/forumdisplay.php?fid=9  lub tu: http://wino.org.pl/forum/forumdisplay.php?fid=126
Odpowiedz
#32
Floc Orion 2016

Praktycznie bezbarwne. Silna nuta owocowa, kierunek muscatu, trochę Seyval blanc, odrobinę ziemisty, ale też przyjemna kwaskowatość jak w pigwowcu. Alkoholu nie czuć, za to naprawdę wyrazistą nutę owocową, z czasem troszkę pod jabłko. W nucie dolnej więcej kwiatowości. W smaku odpowiednio winny-trochę pod furmint, ale z dobrych czasów, nie te wytrawne potworki, kwaskowaty i pikantny zarazem. Smak to tak właściwie solidny destylat winogronowy, w stylu cypryjskim, a nie tylko floc. Porównując z tamtymi, wyjątkowo udany. Dzięki wielkie za możliwość poznania, będę się dzielił.






Skocz do: