Strona główna
SWiMP
Forum
Artykuły
Kalendarz
Galeria
Blogi
Strona główna
SWiMP
Forum
Artykuły
Kalendarz
Galeria
Blogi
Szukaj
Użytkownicy
Chat (0)
Shoutbox
Regulamin
Pomoc
Witaj!
Logowanie
Rejestracja
Pokaż dzisiejsze posty
Zaloguj się
Login:
Hasło:
Nie pamiętam hasła
Zapamiętaj mnie
Forum Domowych Winiarzy
›
Sery
Sery domowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: 1 gości
Poddziały w "Sery domowe"
Dział
Wątków
Postów
Ostatni post
Startery, zaszczepki, zakwasy
4
10
Kultury Starterowe - co d...
19-03-2017, 16:36
przez
almonde
Fermentowane napoje mleczne
3
100
Grzybek tybetański kefiro...
21-03-2023, 21:06
przez
Boullii
Sery twarogowe
8
160
Ser twarogowy w Winnicy C...
12-02-2021, 00:48
przez
maciek19660714
Sery dojrzewające miękkie
0
0
Nigdy
Sery dojrzewające półtwarde
6
58
Norweski z dziurami
09-10-2017, 11:00
przez
Hori
Sery dojrzewające twarde
11
273
Mój żółty ser - fotorelac...
15-06-2017, 12:19
przez
lukasz86
Sery z porostem pleśni
4
59
Mały Biały Bert
26-04-2017, 11:07
przez
Hori
Sery z przerostem pleśni
4
116
Lancre Blue (T.Pratchett)
15-05-2017, 19:44
przez
Hori
Masło
4
52
Jak wyciągnąć masło z ozd...
14-11-2011, 08:11
przez
piksiak
Rozkosze kulinarne
sery na naszym stole
4
28
przy winie i serze
19-08-2013, 08:20
przez
Qmetec
Gwóźdź do sukcesu - wonna piwniczka
0
0
Nigdy
Zrób to sam
mcgyverskie wykonanie sprzętu do wyrobu sera
4
11
Obciekanie skrzepu
21-10-2019, 12:57
przez
august63
Serowarskie ciekawostki z kraju i ze świata
6
42
CZAS DOBREGO SERA w Sando...
06-06-2013, 14:04
przez
mkaz
Serownia
czyli Baza danych dla domorosłych (i nie tylko) serowarów - linki, adresy, książki
18
121
Przepis na ser koryciński...
13-03-2013, 21:02
przez
gonzek
Strony (3):
1
2
3
Dalej »
Oznacz ten dział jako przeczytany
Sery domowe
Temat
/
Autor
Odpowiedzi
Wyświetleń
Ocena
Ostatni post
[
rosn.
]
Moja przygoda z serami.
Boullii
,
20-11-2023, 17:44
4
769
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
21-11-2023, 07:12
Ostatni post
:
drajla
Tata1959 jako serowar - moje potyczki serowarskie.
tata1959
,
23-02-2021, 18:29
22
12.351
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
19-09-2021, 15:17
Ostatni post
:
tata1959
Zakup serów z forum
tysovia
,
10-10-2018, 21:54
0
3.429
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
10-10-2018, 21:54
Ostatni post
:
tysovia
Ser Feta
Boullii
,
19-09-2018, 15:01
0
1.968
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
19-09-2018, 15:01
Ostatni post
:
Boullii
Mrożenie serów.
jakub2001
,
12-05-2011, 13:23
4
7.908
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
23-05-2018, 05:08
Ostatni post
:
tata1959
Kilka problemów odnośnie przygotowywania sera twardego - dojrzewanie i sprzęt.
markus383
,
13-03-2017, 21:21
12
8.103
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
15-04-2017, 21:17
Ostatni post
:
markus383
Jakie mleko na ser?
georgit
,
21-10-2008, 16:45
16
13.913
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
20-02-2017, 11:43
Ostatni post
:
Hori
Halloumi - minimum sprzętu, bez kultur starterowych
Hori
,
23-01-2017, 00:32
0
1.852
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
23-01-2017, 00:32
Ostatni post
:
Hori
Wosk naturalny jako powłoka np. Goudy
Hori
,
04-01-2017, 13:40
0
1.709
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
04-01-2017, 13:40
Ostatni post
:
Hori
Zakwaszone mleko a podpuszczka.
marcin_j
,
20-06-2016, 16:48
2
2.909
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
20-06-2016, 18:19
Ostatni post
:
Boullii
Mleko od krowy we Wrocławiu
akmis978
,
21-06-2013, 19:50
13
10.778
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
17-03-2016, 17:20
Ostatni post
:
Ank
czyste kultury bakteri
drypsiak
,
07-09-2014, 07:57
7
5.806
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
22-02-2015, 12:44
Ostatni post
:
akmis978
KURS SEROWARSKI NA MAZURACH
INFO
,
08-08-2013, 20:28
1
3.928
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
14-08-2013, 22:23
Ostatni post
:
dzidek
Wyklęte UHT
dzidek
,
18-06-2013, 22:18
4
5.274
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
02-08-2013, 14:50
Ostatni post
:
dzidek
Przepis na ser żółty
PerukA
,
17-04-2013, 16:26
4
5.463
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
18-04-2013, 14:39
Ostatni post
:
PerukA
Podpuszczka jest, termometr jest , krowa pod obserwacją ;), czas na ser
(Stron:
1
2
)
Piorun
,
16-10-2007, 16:15
30
22.544
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
22-03-2013, 10:31
Ostatni post
:
dzidek
Moje pierwsz serki...
ceokiusz
,
12-01-2013, 12:33
8
6.620
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
16-01-2013, 18:15
Ostatni post
:
ceokiusz
Jak zrobić ser.
ceokiusz
,
04-01-2013, 21:08
4
4.993
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
04-01-2013, 22:16
Ostatni post
:
tata1959
Warsztaty Serowarskie na Kaszubach
dzidek
,
07-04-2011, 11:33
4
5.518
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
05-08-2012, 21:40
Ostatni post
:
Claris
Ser bez podpuszczki?
ayrton
,
11-09-2010, 20:50
7
11.709
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
02-08-2012, 16:25
Ostatni post
:
jaga
Sortuj według tematu
Sortuj według daty ostatniego posta
Sortuj według loginu autora
Sortuj według daty utworzenia
Sortuj według oceny
Sortuj według liczby odpowiedzi
Sortuj według liczby wyświetleń
rosnąco
malejąco
dzisiejsze
z ostatnich 5 dni
z ostatnich 10 dni
z ostatnich 20 dni
z ostatnich 50 dni
z ostatnich 75 dni
z ostatnich 100 dni
z ostatniego roku
wszystkie
Strony (3):
1
2
3
Dalej »
Nowe posty
Popularny wątek (nowe)
Popularny wątek (brak nowych)
Brak nowych postów
Zawiera Twoje posty
Zamknięty wątek
Szukaj w tym dziale:
Skocz do:
Prywatne wiadomości
Panel użytkownika
Kto jest online
Szukaj…
Strona główna forum
Historia
-- Sąd Koleżeński
-- Oddział Mazowiecko-Podlaski
-- Oddział Wielkopolski
-- Krotochwile_2
-- Blogi użytkowników
-- ODSZEDŁ SKRZYCH
-- Problemy z forum
-- Dział dla popczątkujących
-- Oddział Dolnośląski SWiMP
-- Projekt INDEX
-- Projekt WINA GRONOWE
-- Projekt WINOROŚLE i WINNICE
Technologia win domowych oraz miodów pitnych
-- Dział dla początkujących
-- Podstawy technologii...
---- Drozdże, pożywki i MD (matka drożdżowa)
---- Drożdże aktywne
---- Wszystko o matce drożdżowej (MD)
---- Charakterystyki szczepów (opisy, relacje)
---- Drożdże a czynniki zewnętrzne
---- Drożdże dzikie i piekarskie
---- Pożywki
---- Uzyskiwanie soku (moszcze, sprzęt)
---- Sporządzanie nastawów, obliczenia
---- Proces fermentacji (także o sprzęcie)
---- Obciąganie znad osadów, klarowanie, filtrowanie
---- Dosładzanie
---- Dojrzewanie, butelkowanie, korkowanie, leżakowanie
---- Mieszanie, doprawianie i korekta wad win
---- Pomiary oraz obliczenia (cukier i poziom alkoholu)
---- Mycie i odkażanie sprzętu
---- Chemia
-- Wina gronowe
-- Wina winogronowe
-- Wina owocowe
---- Maliny i Jeżyny
---- Czeremcha
---- Eksperymenty
---- Mieszanki owocowe
---- Wiśnie-Czereśnie
---- Porzeczki barw wszelakich
---- Dzika róża-Głóg-Berberys
---- Jabłuszka pełne snów...
---- Truskawki
---- Śliwki-Tarnina
---- Czarny Bez
---- Aronia
---- Egzotyczne
-- Wina kwiatowe
-- Wina zimowe
---- Ryż i zboża wszelakie
---- Owoce suszone
---- Przetwory
---- Kawa i herbata
---- Kartonikowe
-- Miody pitne
-- Technika degustacji
Uprawa winorośli
-- Uprawa winorośli
Nalewki i inne napoje alkoholowe
-- Nalewki
---- Staropolskie
---- Owocowe
---- Ziołowe
---- Miodowe
---- Egzotyczne
---- Kremy i likiery
---- Lecznicze
---- Stare, rodzinne przepisy
---- Rozmaite (orzechy, szyszki i inne cuda )
-- Cydry
-- Drinki oraz pozostałe
Piwo
-- Piwa domowe
Sery
-- Sery domowe
---- Startery, zaszczepki, zakwasy
---- Fermentowane napoje mleczne
---- Sery twarogowe
---- Sery dojrzewające miękkie
---- Sery dojrzewające półtwarde
---- Sery dojrzewające twarde
---- Sery z porostem pleśni
---- Sery z przerostem pleśni
---- Masło
---- Rozkosze kulinarne
---- Gwóźdź do sukcesu - wonna piwniczka
---- Zrób to sam
---- Serowarskie ciekawostki z kraju i ze świata
---- Serownia
Nasze pasje, czyli co robimy oprócz trunków
-- Kulinaria, wino w kuchni
---- Mięsko w roli głównej
---- Warzywa w roli głównej
---- Potrawy ze zbóż wszelakich
---- Ryby i owoce morza
---- Zupy
---- Desery i wypieki
---- Przetwory domowe
-- Plecionkarstwo
-- Wędzarnie, wędzenie i grillowanie
-- Ogrodnictwo
-- Klub wędkarski
-- Majsterkowanie
-- Nasze budowle
-- Blogi użytkowników
Ludzie, spotkania, akcje
-- Ludzie
---- Kronika towarzyska
-- Zloty, konkursy, aukcje
---- Zloty
---- Konkursy
---- Aukcje
O wszystkim
-- Zmiana ustaw o wyrobie wina i wyrobie alkoholu
---- piwo
---- nalewki
---- destylaty
---- wina gronowe
---- wina owocowe
---- miody pitne
-- Giełda
---- Giełda komercyjna - sprzedaż większych ilości
---- Giełda niekomercyjna - kupię, sprzedam, zamienię, podzielę się
---- Co i gdzie można kupić
---- Sklepy w waszej okolicy
---- Wspólne akcje
-- Krotochwile
-- Galeria grafiki winiarskiej
-- Różne
---- Recenzje domowych wyrobów
---- Fotorelacje winiarskie, nalewkarskie i miodosytnicze
---- Pozostałe recenzje
---- Podróże winne i nie-winne
-- Literatura, linki
---- Winiarz Polski
---- Książki o winie i miodach pitnych
---- Książki o nalewkach i likierach
---- Książki o uprawie winorośli
---- Pozostałe książki
---- Artykuły prasowe
---- Linki
-- Hyde Park
Sprawy techniczne i organizacyjne
-- Sprawy Migracyjne
-- Problemy z forum i stroną macierzystą
-- Informacje administratorów