Użytkownicy przeglądający ten dział: 1 gości
Poddziały w "Technologia win domowych oraz miodów pitnych"
  Dział Wątków Postów Ostatni post
Dział dla początkujących
Każdy początkujący winiarz może tutaj zadawać pytania dotyczące wytwarzania wina.
1.785 26.165 Butelka - zagadka
29-01-2023, 20:18
przez janik
Podstawy technologii...
Jak uzyskać sok, jakich użyć drożdży, sporządzanie nastawów i obliczenia.
Poddziały:
Drozdże, pożywki i MD (matka drożdżowa),
Drożdże aktywne, i 15 więcej.
3.780 44.330 Chipsy - własna produkcja
06-01-2023, 21:53
przez Castleman
Wina gronowe
Specyfika wyrobu win gronowych (bez dodawania cukru).
144 2.759 Gronowe - KROK PO KROKU (...
10-10-2022, 09:19
przez maciek19660714
Wina winogronowe
Specyfika wyrobu win z winogron (z dodatkiem wody i cukru).
718 11.589 Korzuch czy pleśń
18-11-2022, 00:48
przez maciek19660714
Wina owocowe
Specyfika wyrobu win domowych z wszelkich owoców.
Poddziały:
Maliny i Jeżyny,
Czeremcha, i 11 więcej.
2.323 42.188 Wino z DR I i II nastaw
08-01-2023, 21:01
przez Beeman
Wina kwiatowe
Rozmowy na temat wszelkiego rodzaju win kwiatowych oraz ich produkcji.
123 4.214 Wino z Zielonej Herbaty z...
13-12-2022, 19:43
przez HeniekStarr
Wina zimowe
Domowy wyrób win w czasie, gdy świeżych owoców brak.
Poddziały:
Ryż i zboża wszelakie,
Owoce suszone, i 3 więcej.
941 18.893 Wino bananowo-pomarańczow...
24-01-2023, 23:55
przez mariush
Miody pitne
Rozmowy na temat wyrobu domowych miodów pitnych.
1.375 22.876 Nalot na trójniaku , doda...
19-01-2023, 10:00
przez Boullii
Technika degustacji
3 84 Szkło do degustacji - ilu...
14-10-2021, 14:15
przez alskarus