28-04-2008, 20:37
Jako, że jestem nowym użytkownikiem i oczekuję pomocy) ..doświadczenia .. sam podam bardzooo.. ciekawe pomysły z żubrówką, bowiem oczekując pomocy od innych sam muszę coś ofiarować.. Zanim podam przepis radzę oczywiście żubrówkę wykonać samemu bowiem ta w sklepie jest miernej jakości posmak trawki zabija mierny alkohol z którego żubrówka jest wykonywana.. Zatem do dzieła....... (przepisy pisze z głowy także jak coś to pytać) a propo.. co czekam na relacje głownie przepis II.. I czekam jak ktoś ma ciekawsze pomysły
ad1
proporcje jak w drinkach alkohol 1/3 sok jabłkowy 2/3
oczywiście to względne jak kto chce
-------------------
I
Żubrówka zwykła ( w niektórych lokalach zwana łoś)
żubrówka/sok jabłkowy/cytryna/lód
--------------------------------
II
Zubrówka/sok jabłkowy/plasterek cytryny/ cienuiutke plasterki ogórka świeżego
Ogórek świeży bez obierania.. to jest mój specjał nie czuć alkoholu.. ogórek daje gorzkawy smak.. drink jest naprawdę wybitny .. doradzam dodać dwie kostki lodu jednakże nie więcej bowiem lód rozwadnia mieszaninę .. i drink staje sie wodnisty.. Oprócz tego drink bardzo elegancko sie prezentuje i jest łatwy do przygotowania..
-------------------------------
III
Oprócz świeżego ogórka co jest naprawdę dobrym dodatkiem goryczy do kwaśnej cytryny by zbić alkohol proponuje dodać świeżej mięty, najlepiej wyhodowanej i prosto zerwanej .. naprawdę polecam..
ad1
proporcje jak w drinkach alkohol 1/3 sok jabłkowy 2/3
oczywiście to względne jak kto chce
-------------------
I
Żubrówka zwykła ( w niektórych lokalach zwana łoś)
żubrówka/sok jabłkowy/cytryna/lód
--------------------------------
II
Zubrówka/sok jabłkowy/plasterek cytryny/ cienuiutke plasterki ogórka świeżego
Ogórek świeży bez obierania.. to jest mój specjał nie czuć alkoholu.. ogórek daje gorzkawy smak.. drink jest naprawdę wybitny .. doradzam dodać dwie kostki lodu jednakże nie więcej bowiem lód rozwadnia mieszaninę .. i drink staje sie wodnisty.. Oprócz tego drink bardzo elegancko sie prezentuje i jest łatwy do przygotowania..
-------------------------------
III
Oprócz świeżego ogórka co jest naprawdę dobrym dodatkiem goryczy do kwaśnej cytryny by zbić alkohol proponuje dodać świeżej mięty, najlepiej wyhodowanej i prosto zerwanej .. naprawdę polecam..