Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
WINIARZ POLSKI 1-2/2010 - proszę Redaktorów o materiały DO KOŃCA CZEWRCA 2010 [uaktualniam - do końca maja 2011]
W kwietniu planuję wydanie podwójnego numeru WP.
Proszę Redaktorów o nadsyłanie materiałów, celem systematycznego składania numeru.
Pierwsze artykuły już są.
Zapraszam do współpracy.
Odpowiedz
Mam napisany pierwszy artykuł o plecionkarstwie.Musze tylko poprosić Han_kę o sprawdzenie edytorskie tekstu i nadsyłam.
Odpowiedz
Bardzo pięknie dziękuję. Czekam na artykuły kolejnych (zdeklarowanych oraz niezdecydowanych) Redaktorów.
Odpowiedz
Się pisze :D, to o czym mówiliśmy.
Odpowiedz
Proszę wszystkich co obiecali nadesłać materiały do Winiarza a tego nie zrobili, aby jak najszybciej spełnili swoje wcześniejsze "groźby".
Jeżeli nie wywiążą się z danych, choćby i rok temu, obietnic to gwarantuję im, że wakacje będą mieli wyjątkowo nieudane choćby z samych wyrzutów sumienia.
Natrętna myśl o zaniedbaniach w staraniach redaktorskich będzie Wam sen z powiek spędzać i zepsuje Wam humor w najmniej oczekiwanych momentach.
Nie wspomnę o niestartujących miodach, nieudanych restartach, skwaśniałych winach czy nieklarujących się uporczywie nalewkach. Mam jeszcze w zanadrzu przypalone mięsiwa na grillach i klątwę nieustającego kaca, których nie zawaham się użyć.
No, chyba że wykorzystacie czas Wam dany do końca czerwca BIEŻĄCEGO roku.
Wtedy to będzie Wam się wiodło tak dobrze, że nawet z surowego kartofla zacny trunek się Wam uda niezawodnie.
Odpowiedz
Witam, jestem "Nowy" gdzie znajde WP? Mozna kupic go w prenumeracie? Prosze o jakies dane do znalezienia WP. Dziekuje
Odpowiedz
Mowisz-masz.
Winiarz dostępny na stronie SWiMP
Odpowiedz
Czy temat i numer winiarza umarł ?
Odpowiedz
Nic nie umarło, tylko z czasem ciężko jak nigdy, a i artykuły spływają dziarsko, tylko że kajakiem bez wioseł i przez Madagaskar.
Mam nadzieję, że przed świętami się jednak ukaże.
Odpowiedz
i jak z naszym pismem ??
Odpowiedz
Czas się uwalnia więc już niedługo (czyt. do 2 miesięcy) o ile Autorzy spełnią swoje "groźby" i doślą obiecane materiały.
Odpowiedz
rozumiem:jupi:
Odpowiedz
i jak tam autorzy?
Odpowiedz
"grożą" dalej.
Odpowiedz
(10-06-2010, 20:30)tata1959 napisał(a): Proszę wszystkich co obiecali nadesłać materiały do Winiarza a tego nie zrobili, aby jak najszybciej spełnili swoje wcześniejsze "groźby".
Jeżeli nie wywiążą się z danych, choćby i rok temu, obietnic to gwarantuję im, że wakacje będą mieli wyjątkowo nieudane choćby z samych wyrzutów sumienia.
Natrętna myśl o zaniedbaniach w staraniach redaktorskich będzie Wam sen z powiek spędzać i zepsuje Wam humor w najmniej oczekiwanych momentach.
Nie wspomnę o niestartujących miodach, nieudanych restartach, skwaśniałych winach czy nieklarujących się uporczywie nalewkach. Mam jeszcze w zanadrzu przypalone mięsiwa na grillach i klątwę nieustającego kaca, których nie zawaham się użyć.
Wtedy to będzie Wam się wiodło tak dobrze, że nawet z surowego kartofla zacny trunek się Wam uda niezawodnie.
- Witaj..
- Trzeba by jeszcze co nieco dodac o świeceniu niektórych nastawów..:D...
- Czas nagli..
- Pozdrowienia..
- M.
Odpowiedz
(14-04-2011, 16:53)Gandalf napisał(a):
(10-06-2010, 20:30)tata1959 napisał(a): Proszę wszystkich co obiecali nadesłać materiały do Winiarza a tego nie zrobili, aby jak najszybciej spełnili swoje wcześniejsze "groźby".
- Witaj..
- Trzeba by jeszcze co nieco dodac o świeceniu niektórych nastawów..:D...
- Czas nagli..
- Pozdrowienia..
- M.
Dodaję więc kolejną groźną klątwę - za niewywiązanie się z obietnic napisania artykułu do WP w terminie do świąt najbliższych grozi połowie posiadanych trunków nabranie posmaku zgniłych jaj.

Witaj Michale. Może profilaktycznie coś skrobniesz? Tak bez obietnic, na spontana.
Odpowiedz
Naskrobane - to już jest.
Na "spontana" to nie było..
"Zerżnij" sobie wątki o olejkach eterycznych...- skolko ugodno..."sov. jazyk."...:diabelek:
Są własnością Ogółu Naszego Forum - - Bo suma wiedzy wszystkich Użytkowników stanowi o poziomie tegoż.... w/w .. i bardzo dobrze....:)
Jeno czasu mi nie dostaje do zredagowania - czytaj - oddzielanie Ziarna od Plew...
- Amen.
- Pozostaję z Braterskimi Pozdrowieniami...
- M.
Odpowiedz
Spróbuję. Jak już je tego, no... ten.... wiesz co, to prześlę po zredagowaniu abyś mógł jakiejś głupocinie zapobiec.
Odpowiedz
I . ...Owszem..:)
Nie ma problemu - temat nie jest wyczerpany, dzięki wypowiedziom Innych - rozwija się ...
PS: - Swego czasu napisałem temat " Mentol" -- O olejku miętowym....
Moonjava - Arek - zaproponował, aby to było w kolejnym wydaniu "WP"...
Ale to było parę lat temu...
Jak znajdę chwilę czasu - -to znajdę - albo napiszę "od nowa'-
żródło :" Farmakopea Pol. IV"..
- Dobranoc..
PS : - klawiaturę mam do ...[autocenzura]
:D

-M

Skocz do: