• Strona główna
  • SWiMP
  • Forum
  • Artykuły
  • Kalendarz
  • Galeria
  • Blogi
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Chat (0)
  • Shoutbox
  • Regulamin
  • Pomoc
Witaj! Logowanie Rejestracja
  • Pokaż dzisiejsze posty

Zaloguj się
Login:
Hasło:
Nie pamiętam hasła
 
Forum Domowych Winiarzy › Technologia win domowych oraz miodów pitnych › Miody pitne v
« Wstecz 1 … 26 27 28 29 30 … 71 Dalej »

Mazer Cup International 2013

Strony (2): 1 2 Dalej »
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Mazer Cup International 2013
male Offline
Ekspert Miodosytnik
***
Liczba postów: 813
Liczba wątków: 29
Dołączył: 07 2008
Lokalizacja: Jelenia Góra
Nastrój: miodowy
#1
08-01-2013, 08:32
Juz po raz czwarty zapraszam wszystkich miodosytników do udziału w Mazer Cup International, największym "miodowym" konkursie na świecie.Wiele informacji znajdziecie tutaj i tu .
Poniżej zaproszenie od organizatorów konkursu


The 2013 Mazer Cup International Home Mead Competition

Compete Against the Finest Meadmakers in the World

Competition: March 15 & 16, 2013
Entries: Open January 11, 2013
Close: March 1, 2013



Dear Fellow Home Meadmakers!

We are pleased to announce the 5th Annual Mazer Cup International Homel Mead Competition, to be held March 15-16, 2013, at the Boulder Outlook Hotel in Boulder, Colorado! This is a BJCP sanctioned event.

We hope you will enter your meads in the competition, and compete against some of the finest meadmakers in the world. Starting January 11, you can enter electronically on our website at http://www.mazercup.com.

The event will be conducted in much the same manner as last year's Mazer Cup home competition. In fact many of the folks who worked so hard to make last year's event the success that it was, are signed up to help to run this year's MCI. The judge pool will again be drawn from a cross-section of experienced meadmakers and judges, commercial producers, as well as other respected names in the mead industry. If you would like to attend and judge, please email Judge.Director@mazercup.com. We'd love to have you! If you would like to attend and volunteer, fill out the volunteer form on the website and join us!

We will again be having the awards party on Saturday evening, and will have much mead, food and snacks and good fellowship in abundance. Judges, volunteers and staff will raise a glass in honor of the winners and drink much mead!

We have all the information available for you. For more details on the categories available check out the style guidelines at http://mazercup.com/mch_bjcp.htm
Entries may be submitted online at http://www.mazercup.com. Please read the entry rules at http://mazercup.com/mch_enter.htm. You may use Paypal, a credit card, or check. You do not need to submit separate checks for each entry, one check for all is fine.

Entry paperwork and any checks/payment necessary are due by the entry deadline at the address listed at the beginning of this document. Payments must be received prior to the competition, or your entry will not be judged.

Entrants are responsible for categorization of their entries and providing all pertinent information requested on the entry form. The Mazer Cup is not responsible for mis-categorized mead and it cannot be changed once you enter, so double-check all your entries before you click send!

If the competition organizers determine that there are not enough entries in a given category (minimum 4) , the category will be collapsed into a closely related category.

Entries that fail to list the sweetness or carbonation levels will be judged relative to the defaults defined in the most current BJCP Style guidelines.

Mead must arrive at the mead shipping address by the entry deadline of March 1, 2013.

***NOTE: International entries : Please check shipping times to Colorado for your country and allow extra time for shipping and clearing US Customs. We suggest that labeling your package as 'yeast sample' may help it clear Customs faster.


Szukaj
Odpowiedz
Bogi Offline
Nalewkarski arcymistrz
******
Liczba postów: 4.493
Liczba wątków: 126
Dołączył: 08 2008
Lokalizacja: znikąd
#2
08-01-2013, 12:28
Link do Entry rules nie wchodzi.
Szukaj
Odpowiedz
male Offline
Ekspert Miodosytnik
***
Liczba postów: 813
Liczba wątków: 29
Dołączył: 07 2008
Lokalizacja: Jelenia Góra
Nastrój: miodowy
#3
08-01-2013, 12:49
Będzie działal od 11 stycznia. Tutaj są zasady z roku 2012.
Szukaj
Odpowiedz
male Offline
Ekspert Miodosytnik
***
Liczba postów: 813
Liczba wątków: 29
Dołączył: 07 2008
Lokalizacja: Jelenia Góra
Nastrój: miodowy
#4
12-01-2013, 07:56
Link do rejestrowania miodów jest już aktywny.
Szukaj
Odpowiedz
FilipK Offline
Winiarczyk
*
Liczba postów: 237
Liczba wątków: 4
Dołączył: 05 2010
Lokalizacja: Wrocław / Aberdeen
#5
12-01-2013, 12:56
Z ciekawości - jakie całkowite koszty ( wysyłka + entry fee) ponosisz?
Wysyłasz 3 butelki 500 ml ?
Szukaj
Odpowiedz
male Offline
Ekspert Miodosytnik
***
Liczba postów: 813
Liczba wątków: 29
Dołączył: 07 2008
Lokalizacja: Jelenia Góra
Nastrój: miodowy
#6
12-01-2013, 13:33
Koszt zgłoszenia miodu to 6$, koszt przesyłki:

1 miód = 3 buteleczki = do 3 kg = 126 PLN
2 miody = 6 buteleczek = do 5 kg = 172 PLN
3 miody = 9 buteleczek = do 7 kg = 203 PLN

butelki 500 ml są za duże, powinny być 375ml lub po piwie 330 ml.

Szukaj
Odpowiedz
FilipK Offline
Winiarczyk
*
Liczba postów: 237
Liczba wątków: 4
Dołączył: 05 2010
Lokalizacja: Wrocław / Aberdeen
#7
12-01-2013, 20:18
No cóż, nie pozostaje mi nic więcej jak życzyć powodzenia i może nieśmiało szykować się na przyszły rok...
Szukaj
Odpowiedz
male Offline
Ekspert Miodosytnik
***
Liczba postów: 813
Liczba wątków: 29
Dołączył: 07 2008
Lokalizacja: Jelenia Góra
Nastrój: miodowy
#8
13-01-2013, 14:23
Link z arkuszem ocen otrzymywanym po pierwszej rundzie Mazer Cup.Warto wysłać miód, żeby uzyskać taki profesjonalny opis.
Szukaj
Odpowiedz
mkaz Offline
Winiarz
***
Liczba postów: 502
Liczba wątków: 4
Dołączył: 11 2008
Lokalizacja: Kielce
#9
13-01-2013, 16:13
Ja tez mam takie :) w wolnej chwili zamieszczę ;)
Szukaj
Odpowiedz
mkaz Offline
Winiarz
***
Liczba postów: 502
Liczba wątków: 4
Dołączył: 11 2008
Lokalizacja: Kielce
#10
18-01-2013, 10:33
A to moja metryczki z któregośtam konkursu http://img204.imageshack.us/img204/7010/skanm.jpg

http://img203.imageshack.us/img203/1106/dsc0090tv.jpg
Szukaj
Odpowiedz
Ravir Offline
Młodszy winiarczyk

Liczba postów: 34
Liczba wątków: 4
Dołączył: 12 2010
Lokalizacja: Tarnów
#11
18-01-2013, 11:52
Wysłał bym - ale koszty - szczerze mówiąc wolę 120 zeta przeznaczyć na zakup dodatkowego dymionu - bo mi brakuje.
No i skałdam na beczkę dębową. :D
Szukaj
Odpowiedz
briard Offline
Winiarczyk
*
Liczba postów: 244
Liczba wątków: 5
Dołączył: 11 2009
Lokalizacja: Sosnowiec
#12
18-01-2013, 12:52
(18-01-2013, 10:33)mkaz napisał(a): A to moja metryczki z któregośtam konkursu

Spóźnione gratulacje ! :pijemy:
Super wynik, pozazdrościć.
Co do kosztów to nieporównywalne z satysfakcją, jaką musi się odczuwać po ogłoszeniu takich not :)
Szukaj
Odpowiedz
Bogi Offline
Nalewkarski arcymistrz
******
Liczba postów: 4.493
Liczba wątków: 126
Dołączył: 08 2008
Lokalizacja: znikąd
#13
18-01-2013, 23:16
Po stylu pisma tam się chłopaki widać bawią, bo takie esy-floresy im się robią jak piszą:P. Fajne takie metryczki-widać, że towarzystwo nawet jak się z głów dymi, jest w stanie się wywiązać z zobowiązań honorowo. Może za 5 lat coś wyślę, to co mam, to jeszcze nie to.
Szukaj
Odpowiedz
male Offline
Ekspert Miodosytnik
***
Liczba postów: 813
Liczba wątków: 29
Dołączył: 07 2008
Lokalizacja: Jelenia Góra
Nastrój: miodowy
#14
03-03-2013, 07:11
Rejestracja miodów na konkurs została już zamknięta,łącznie jest ich aż 844 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


The entry deadline for the Mazer Cup International Commercial and Home competitions has passed and entries are closed.

Grab something and hold on tight. Our raw entry count as it stands now is:

Home Competition: 502

Commercial Competition: 342

Combined Raw Count: 844!

These numbers will change when we sort things out but this is about a 60% increase from last year! OK judges, time to cowboy up and help us out!
Szukaj
Odpowiedz
male Offline
Ekspert Miodosytnik
***
Liczba postów: 813
Liczba wątków: 29
Dołączył: 07 2008
Lokalizacja: Jelenia Góra
Nastrój: miodowy
#15
17-03-2013, 07:12
Wyniki konkursu będą ogłoszone w poniedziałek wieczorem, czyli we wtorek rano naszego czasu.



Mazer Cup International


Home and Commercial results for the 2013 MCI Competition will be posted Monday 03/18/2013 @ www.mazercup.com
Szukaj
Odpowiedz
Castleman Offline
Dionizos
******
Liczba postów: 3.427
Liczba wątków: 65
Dołączył: 11 2008
Lokalizacja: Tychy, pałac Moszna 2014
Nastrój: żyję, a na zlotach rozkwit :P
#16
17-03-2013, 15:25
Marek, liczymy, że medalem się pochwalisz ;)
Szukaj
Odpowiedz
male Offline
Ekspert Miodosytnik
***
Liczba postów: 813
Liczba wątków: 29
Dołączył: 07 2008
Lokalizacja: Jelenia Góra
Nastrój: miodowy
#17
17-03-2013, 15:38
Nieoficjalnie Mkaz i ja mamy medale.
Szukaj
Odpowiedz
Boullii Offline
Administrator
*******
Liczba postów: 5.884
Liczba wątków: 201
Dołączył: 06 2006
Lokalizacja: Kluczbork-Kujakowice Dolne
Nastrój: Miodowy
#18
17-03-2013, 16:27
Gratulacje.
Szukaj
Odpowiedz
krzysmoc Offline
Winiarz
***
Liczba postów: 739
Liczba wątków: 8
Dołączył: 01 2009
Lokalizacja: Chęciny 50.813438,20.474058
Nastrój: zawsze gotowy
#19
18-03-2013, 15:24
Również gratuluję.
Szukaj
Odpowiedz
Andy05 Offline
Nalewkarz Eksperymentator
*****
Liczba postów: 2.097
Liczba wątków: 32
Dołączył: 11 2008
Lokalizacja: Kalisz
#20
18-03-2013, 17:55
Gratulki Wielkie.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
tasmol Offline
zasłużony dla forum
******
Liczba postów: 3.677
Liczba wątków: 245
Dołączył: 10 2006
Lokalizacja: Poznań
Nastrój: Jestem kibolem. Nie wstydzę się tego. Kibol w gwarze poznańskiej to kibic Lecha Poznań
#21
18-03-2013, 19:00
Gratulacje :brawo:
#######################
FAQ czyli najczęściej zadawane pytania
Szukaj
Odpowiedz
male Offline
Ekspert Miodosytnik
***
Liczba postów: 813
Liczba wątków: 29
Dołączył: 07 2008
Lokalizacja: Jelenia Góra
Nastrój: miodowy
#22
19-03-2013, 06:53
Oficjalne wyniki konkursu są tutaj .
Szukaj
Odpowiedz
mkaz Offline
Winiarz
***
Liczba postów: 502
Liczba wątków: 4
Dołączył: 11 2008
Lokalizacja: Kielce
#23
19-03-2013, 09:01
Gratuluję Mareczku zdobytych wyróżnień !!!
Szukaj
Odpowiedz
GENERAL AIDID Offline
Winiarski Mistrz
****
Liczba postów: 1.727
Liczba wątków: 42
Dołączył: 09 2004
Lokalizacja: Łódź
#24
19-03-2013, 09:21
Gratulacje!
Szukaj
Odpowiedz
male Offline
Ekspert Miodosytnik
***
Liczba postów: 813
Liczba wątków: 29
Dołączył: 07 2008
Lokalizacja: Jelenia Góra
Nastrój: miodowy
#25
19-03-2013, 11:29
Dziękuję bardzo !!! :szampan:
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Strony (2): 1 2 Dalej »

Forum Domowych Winiarzy › Technologia win domowych oraz miodów pitnych › Miody pitne v
« Wstecz 1 … 26 27 28 29 30 … 71 Dalej »

Mazer Cup International 2013


  • Pokaż wersję do druku
Skocz do:

  • Ekipa forum
  • Kontakt
  • SWiMP
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 24-05-2025, 19:38 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem
Tryb normalny
Tryb drzewa