13-07-2011, 18:50
Witam wszystkich
Jako niedoświadczony nowicjusz postanowiłem zwrócić się do Was z prośbą o pomoc.
Jestem w trakcie produkcji winka z czerwonej porzeczki, niestety już na starcie wpadłem w tarapaty ponieważ zbytnio rozcieńczyłem moszcz:
-2kg owoców
-2kg cukru
-6l wody
Wszystko ładnie pracuje od tygodnia, dziś dodając drugą porcję cukru skosztowałem trochę i w smaku jest nijakie. Głupio zrobiłem idąc w ciemno, przepis od kolegi chyba jednak niezbyt udany ale ponoć wino wg niego wychodzi pyszne. Już wiem, że rozcieńczyć trzeba było w stosunku 1:2 i teraz zagwostka jak to uratować.. dodać odpowiednią ilość owoców? Można tak?
Czy to nie wpłynie negatywnie na nastaw doradźcie coś szanowni koledzy
Jako niedoświadczony nowicjusz postanowiłem zwrócić się do Was z prośbą o pomoc.
Jestem w trakcie produkcji winka z czerwonej porzeczki, niestety już na starcie wpadłem w tarapaty ponieważ zbytnio rozcieńczyłem moszcz:
-2kg owoców
-2kg cukru
-6l wody
Wszystko ładnie pracuje od tygodnia, dziś dodając drugą porcję cukru skosztowałem trochę i w smaku jest nijakie. Głupio zrobiłem idąc w ciemno, przepis od kolegi chyba jednak niezbyt udany ale ponoć wino wg niego wychodzi pyszne. Już wiem, że rozcieńczyć trzeba było w stosunku 1:2 i teraz zagwostka jak to uratować.. dodać odpowiednią ilość owoców? Można tak?
Czy to nie wpłynie negatywnie na nastaw doradźcie coś szanowni koledzy
