18-06-2012, 14:40
Witam
Chciałabym zrobić wino z czerwonej porzeczki z dodatkiem truskawek. Nigdzie nie znalazłam konkretnego przepisu więc złączyłam 2 różne i wyszło mi coś takiego.
5 kg porzeczek czerwonych
3 kg truskawek
2,5 kg cukru
3,7 l wody
drożdże, pożywka, pektopol - fermentacja w miazdze
Czekam na opinie - czego za mała czego za dużo
Chciałabym żeby winko wyszło półsłodkie/ słodkie
Chciałabym zrobić wino z czerwonej porzeczki z dodatkiem truskawek. Nigdzie nie znalazłam konkretnego przepisu więc złączyłam 2 różne i wyszło mi coś takiego.
5 kg porzeczek czerwonych
3 kg truskawek
2,5 kg cukru
3,7 l wody
drożdże, pożywka, pektopol - fermentacja w miazdze

Czekam na opinie - czego za mała czego za dużo

Chciałabym żeby winko wyszło półsłodkie/ słodkie
