11-10-2012, 07:19
Witam!
Mam około 15l miodu różnych rodzajów i chciałem zrobić z tego trzy różne trójniaczki po 15l. Sęk w tym że nie wiem jakie zrobić, aby były możliwie najsmaczniejsze. Miód mam od pszczelarzy z rodziny i chciałbym zrobić możliwie najlepszy miód, żeby popróbowali i nie żałowali na moje następne nastawy
Fajnie też byłoby gdyby dobrze smakował przed dojrzewaniem (lub może jakiś szybciej dojrzewający?), ale to nie jest warunek konieczny
(wiadomo, i tak trzeba czekać, a to ma być smaczne). Myślę o 2 nastawach owocowych i jednym korzennym. Z jakiego owocu miód byście najbardziej polecali, tak żeby był najsmaczniejszy dla przeciętnego człowieka? Teraz są jeszcze maliny, aronia, jabłka, dzika róża... A może strawbana z kupionych w markecie zamrożonych truskawek?
Mam około 15l miodu różnych rodzajów i chciałem zrobić z tego trzy różne trójniaczki po 15l. Sęk w tym że nie wiem jakie zrobić, aby były możliwie najsmaczniejsze. Miód mam od pszczelarzy z rodziny i chciałbym zrobić możliwie najlepszy miód, żeby popróbowali i nie żałowali na moje następne nastawy