Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co to znaczy "krótko" :)
#1
W książce: "Miody pitne, krupniki i piwa miodowe" jest kilka przepisów na krupniki. W tym który chcę zrobić ja jest info, żeby do 0,5 litra wody wrzucic cynamon gałkę muszkatałowa i gozdziki, gotować aż odparuje woda do 0,1 litra. To dla mnie jasne.

To czego nie rozumiem to, że autor doradza, "krótko przed zakończeniem gotowania wrzucić skórkę" - co to znaczy? 5 minut przed? 10 sekund przed?

Zawsze narzekam na autorów przepisów, że są mało precyzyjni, ale tym razem to już całkowita przesada:)
Odpowiedz
#2
Na chwilę moment przed zgaszeniem palnika. Podejrzewam, że de facto ta skórka wiele nie przejdzie. Ekstrakcja wodą to ekstrakcja wodą niestety.
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości