• Strona główna
  • SWiMP
  • Forum
  • Artykuły
  • Kalendarz
  • Galeria
  • Blogi
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Chat (0)
  • Shoutbox
  • Regulamin
  • Pomoc
Witaj! Logowanie Rejestracja
  • Pokaż dzisiejsze posty

Zaloguj się
Login:
Hasło:
Nie pamiętam hasła
 
Forum Domowych Winiarzy › O wszystkim › Różne › Recenzje domowych wyrobów v
« Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

Miody inblue

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Miody inblue
Bogi Offline
Nalewkarski arcymistrz
******
Liczba postów: 4.493
Liczba wątków: 126
Dołączył: 08 2008
Lokalizacja: znikąd
#1
02-10-2013, 15:10
1

Kolor złoty z refleksami zieleni, klarowny

Aromat miodowo piwniczny, lekki. Górna nuta kwiaty, orzechy brazylijskie, troszkę miodu i pigwy. Nuta dolna-bardziej drożdżowo alkoholowa, sherry pachnie dodatkowo nutą maślaną, mocno orzechami, tutaj tego (jeszcze nie ma)

W smaku słodki na granicy półsłodkiego, mało ziemisty, lekko piekący, alkoholowa nuta mało wyrazista.

Wniosek: potrzebuje czasu, może i beczki, brakuje mu pewnych niuansów, choć w ogólnym odbiorze smaczny

2

Kolor bardziej żółte złoto, klarowny

Aromat ewidentnie miodowy, Muskat, tokaj, dużo starsza piwnica, balsamiczny. Nuta górna amontillado, jakieś riesling’owe kwasy i kwiaty, nuta dolna potężna i gęsta, ziemista, ściółka leśna, grzyby, coś pod koniak

W smaku raczej wytrawny, jest kierunek sherry fino, ale przeszkadza wodnistość, za lekki się jawi i nie za smaczny

1szy lepszy w smaku, ale drugi lepszy w aromacie. I bądż tu mądry?

Dziękuję za możliwość skosztowania, nie omieszkam wrócić.
Szukaj
Odpowiedz
inblue Offline
Spoko łagodny użytkownik
***
Liczba postów: 788
Liczba wątków: 50
Dołączył: 08 2011
Lokalizacja: Warszawa
Nastrój: 2017 - rok tarniniaka
#2
04-10-2013, 06:56
No więc tak:

1. Trójniak lipowy dwulatek z malutkim dodatkiem imbiru i cytryny.

2. Miód pitny po szeryzacji, a właściwie to prototyp, czwórniak.
Tak jak zauważyłeś - rozwodniony, bo celowałem procentowo w moc fino (alk.15%),
w miodku się to ewidentnie nie sprawdzi. Trzeba użyć mocniejszego kalibru - trójniaka.

Za parę miesięcy podrzucę prototypa werszyn 2.0 i może jeszcze parę innych ciekawostek.

Za recenzyję ślicznie dziękuję.

PS - Sie kolega tym sherry przy opisie jedynki zasugerował... ;)
Szukaj
Odpowiedz
Bogi Offline
Nalewkarski arcymistrz
******
Liczba postów: 4.493
Liczba wątków: 126
Dołączył: 08 2008
Lokalizacja: znikąd
#3
04-10-2013, 08:40
Przyznaję patrzyłem przez pryzmat sherry i w trzecim kieliszku miałem fino Piconera rocznik 1975 jako odnośnik:D stąd tak jednostronna ocena.

Wrócę do nich jeszcze.
Szukaj
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Forum Domowych Winiarzy › O wszystkim › Różne › Recenzje domowych wyrobów v
« Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

Miody inblue


  • Pokaż wersję do druku
Skocz do:

  • Ekipa forum
  • Kontakt
  • SWiMP
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 19-05-2025, 13:34 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem
Tryb normalny
Tryb drzewa