• Strona główna
  • SWiMP
  • Forum
  • Artykuły
  • Kalendarz
  • Galeria
  • Blogi
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Chat (0)
  • Shoutbox
  • Regulamin
  • Pomoc
Witaj! Logowanie Rejestracja
  • Pokaż dzisiejsze posty

Zaloguj się
Login:
Hasło:
Nie pamiętam hasła

Forum Domowych Winiarzy › O wszystkim › Różne › Recenzje domowych wyrobów v
« Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

Miodziarza mieszanki

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Miodziarza mieszanki
Bogi Offline
Nalewkarski arcymistrz
Liczba postów: 4.493
Liczba wątków: 126
02-10-2013, 15:12
1
Kolor brązowy, złoty, małogesty, klarowny

Zapach czysto miodowy, nuta górna miód, lekkie przyprawy, może owoce-malina, wiśnia, nuta dolna-piwnica

W smaku wodnisty, kwaśny, lekko musujący, chyba jeszcze dość młody, na finiszu gorzki

2
Kolor bardziej czerwonawy, nuty oranżowe, klarowny

Aromat malina, nuta górna malina lekko podbita cytrusami, nuta dolna-malina jak z soku

Smak wyborny, raczej słodki, mocno malinowy, alkohol niewyczuwalny, bogaty i długi. Jak na razie faworyt.

3
kolor dość podobny, klar

Aromat pestkowo wisniowy. Nuta górna bardziej owocowa, czysta, nuta dolna-bardziej miodowa

Smak nieułożony, lekko drapiący, mocno owocowy, półsłodki

4
kolor robi się jaśniejszy, ale nadal w kręgu odcieni złota, brązu, czerwieni

Aromat pigwowcowy, wino Sauternes, Eiswein, bardzo gęsty i słodki, kierunek szlachetny, lekkie nuty migdałowe w górnej partii i mocno tokajskie w dolnej

Smak kwaskowaty, troszkę rozwodniony, osobiście rozczarowanie, bo dużo się spodziewałem po aromacie, może za młody, ale kierunek słuszny. Gdyby nie smak, tak zacny jak numer 2

5
pienisty, lekka mgiełka, syknął, kolor dalej w kręgu

Aromat palony, nie za przyjemny, nuty cynamonowe. Górna nuta-spirytus i cynamon, dolna, cynamon i pieczenie, pewne konotacje z krupnikiem.

Smak ostry, mało wyrazisty, za bardzo przyprawowy, ale też rozwodniony, chyba czwórniak korzenny, ale zbyt młody

6
najjaśniejszy, złotawy, kolor słodkich win naturalnych

Aromat miodowy, słodki, przyjemny

Smak lekko ziemisty, raczej półsłodki, typowy trójniak bez ochów i achów, ale na dobrym miodzie. Druga lokata

Wnioski, bezsprzecznie najlepszy nr 2, a później połączenie 4 i 6 1:1 mamy piękny, wysublimowany tokaj szamorodni edes, 1,3,5 poza pudłem, zobaczymy za rok czy coś z nich się wykrzesze.

ślicznie dziękuję za możliwość skosztowania i polecam się uwadze kolegi.

Szukaj
Odpowiedz
Miodziarz Offline
Nowy użytkownik

Liczba postów: 11
Liczba wątków: 1
13-10-2013, 21:08
Serdeczne dzięki za tak szczegółową ocenę . Szczerze powiedziawszy nie spodziewałem się tak konkretnej odpowiedzi. Nie miałem ostatnio zbyt częstego dostępu do kompa stąd dopiero teraz moje podziękowania. Pozdrawiam.
Szukaj
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Forum Domowych Winiarzy › O wszystkim › Różne › Recenzje domowych wyrobów v
« Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

Miodziarza mieszanki

• Pokaż wersję do druku
Skocz do:

• Ekipa forum
  • Kontakt
  • SWiMP
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 25-05-2025, 06:10 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem
Tryb normalny
Tryb drzewa