Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mazer Cup International 2015
Prawdopodobnie od jutra będzie można zgłaszać miody do konkursu Mazer Cup International, który odbędzie się 20-21 marca. W tym roku limit w konkursie domowym wynosi 400 miodów.
Mam nadzieję, że w tym roku będzie więcej miodów z Polski. Generał,Wesoły,1stgreen obiecywali, że coś wyślą, oby dotrzymali słowa.

edit.
Rejestracja już działa .
Dla posiadajacych wizę do USA jest też dostępna rejestracja na pracowników obsługi konkursu, jest to jedyna okazja do spróbowania kilkuset miodów.
Odpowiedz
Po dwóch dniach są już zgłoszone 204 miody. Limit może się wyczerpać w ciągu tygodnia, więc radzę się nie ociągać. Jeżeli ktoś ma jakieś wątpliwości proszę pytać.

Odpowiedz na pytanie na PW
Wysłałem 6 butelek 0,375 ml, czyli mogą to być 3 miody do fazy medalowej lub 2 do Best Of Show, Waga 4,8 kg, koszt 170zł.

Jeżeli są jakieś niejasności z klasyfikacją miodu do konkretnej kategorii lub problemy z wypełnieniem zgłoszenia piszcie na PW.
Odpowiedz
OFFTOP:
Male miej na względzie, że ze względu na już wieloletnią obecność tego konkursu na naszym forum przydałyby się jakieś fotki związane z tym wydarzeniem. :)
Chciałbym aby kiedyś ten temat pojawił się na naszym forumowym kalendarzu.
Odpowiedz
Mam fotki z poprzedniego konkursu, a w marcu też tam będę.
Odpowiedz
(16-01-2015, 08:37)male napisał(a): Mam fotki z poprzedniego konkursu, a w marcu też tam będę.
No to liczę na Ciebie bardzo. Robiąc fotki trzaśnij kilka wysokiej jakości z myślą właśnie o kalendarzu. Najlepiej jakby to było zdjęcie TWOJEGO ZWYCIĘSKIEGO miodu (czego Ci z całego serca życzę). :)
Odpowiedz
Dziękuję bardzo, będę się starał.
Odpowiedz
@ male - Trzymam za Ciebie kciuki :spoko::spoko::spoko:
Odpowiedz
@ drajla, dziękuję.Ja trzymam kciuki za zgłoszenia innych miodosytników. Nie dajmy się Amerykańcom, pokażcie światu swoje miody !!!!!!!!!!
Odpowiedz
Marek, nie bądź aż tak skromny. Do przyszłorocznego kalendarza mogą pójść zdjęcia Twojego zeszłorocznego zwycięskiego miodu. I - oby - tegorocznego też.
Odpowiedz
Maciej, srebro to nie jest zwycięstwo.
Odpowiedz
Mareczku trzymam kciuki za Ciebie !!
Odpowiedz
Na naszym forum jest przynajmniej kilkanaście osób robiących świetne, medalowe miody. Czekam na Wasz odzew !!!!!!!!!!!
Na liczniku jest już 239 miodów.
Odpowiedz
Zahaczyłem się.
Odpowiedz
Brawo !!!!!!! Kto następny ?????
Odpowiedz
Jeszcze tylko 32 miody i zapisy do konkursu zostaną zamknięte.
Odpowiedz
Mój dziś dostał paszport.
Odpowiedz
Licznik bije szybko, jeszcze tylko 19 miodów.
Odpowiedz
Tutaj jest link do około 900 zdjęć z imprezy. Będzie on aktywny jeszcze przez 3 miesiące.
Odpowiedz
Marek, co to za filiżaneczki? Do kawy? ;)
Odpowiedz
To są puchary lub jak kto woli pucharki.
Odpowiedz
Piękne :D
Napisz o wrażeniach z tego co piłeś. Może jakiś nietypowy miodek?
Odpowiedz
W tym roku Best of Show zdobył miód truskawkowy, o kolorze wody.Pachnie i smakuje truskawką. Piłem miód wędzony, były miody pikantne, z dużą ilością ostrej papryki. Podczas konkursu obowiązuje zasada, że można spróbować miodu z każdej już otwartej butelki, ale nie wolno się upić i trzeba cały czas pracować. Jeżeli ktoś podpadnie to wylatuje.

Skocz do: