Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
VIII OGÓLNOPOLSKI KONKURS NALEWEK DOMOWYCH - WYSOWA 2017
Exclamation 
Zarząd Stowarzyszenia Winiarzy i Miodosytników Polskich oraz organizatorzy X Rykowiska Winiarzy w Wysowej zapraszają do wzięcia udziału w VIII Ogólnopolskim Konkursie Nalewek Domowych.

Konkurs odbędzie się w dniu 9 września w trakcie trwania X Rykowiska Winiarzy w Wysowej: http://wino.org.pl/forum/showthread.php?tid=18862[url=http://wino.org.pl/forum/showthread.php?tid=17506][/url]

W Konkursie może wziąć udział każdy, kto spełnia warunki określone w Regulaminie Konkursu, zamieszczonym w załączniku.

Zmagania konkursowe rozpoczną się w dniu 09. 09. o godz. 10.00, a zatem do tej godziny należy dostarczyć nalewki wystawiane do konkursu.

Ogłoszenie wyników i wręczenie nagród oraz dyplomów przewiduje się w godzinach wieczornych w dniu konkursu na terenie ośrodka "Zacisze" w Wysowej.  Osoby nieobecne (dosyłające nalewki) otrzymają nagrody drogą pocztową.

Wyślij swoje nalewki na konkurs pocztą lub lepiej dostarcz osobiście i weź udział w Rykowisku Winiarzy !

Wysyłać nalewki na Konkurs prosimy po 20 sierpnia, tak aby dotarły nie później niż 8-go września.

Adres do wysyłki:

Jan Łopaciński
Wysowa 81
38-316 Wysowa

Butelki należy zaopatrzyć w etykiety zgodne ze wzorem umieszczonym w załączniku 2 oraz wypełnione zgodnie z instrukcją
Wykaz nagród i sposób oceny nalewek zawarty jest w załączonym regulaminie...

Chętnych do sponsorowania dodatkowych nagród proszę o kontakt na PW>

Masz pytania?  Odpowiemy w tym wątku...

Link do wątku z VII Konkursu z ubiegłego roku : http://wino.org.pl/forum/showthread.php?tid=17577

Zapraszamy do udziału w konkursie także hobbystów spoza Forum !

Załącznik nr 1.

Regulamin VIII Ogólnopolskiego Konkursu Nalewek Domowych:

Załącznik nr 2

Wzór etykiety konkursowej wraz z instrukcją:    
UWAGA! NA ETYKIECIE NIE WYPEŁNIAMY RUBRYKI Z NUMEREM!

Załączone pliki
.doc   Regulamin Ogólnopolskiego Konkursu Nalewek - Wysowa 2017.doc (Rozmiar: 99 KB / Pobrań: 445)
.pdf   etykieta 2017.pdf (Rozmiar: 35 KB / Pobrań: 423)
Odpowiedz
Tak, dla jasności, co wpisywać na etykiecie:  nalewka wiśniowa,
Rodzaj trunku, to ...........
Nazwa trunku, to ..............

No i bardzo dobrze, że mogą być butelki 0,2 l.
Oczywiście większe też.... :spoko:
Odpowiedz
Ze względów technicznych proponuję zmienić wygląd etykiet.

Załączone pliki
.pdf   etykieta.pdf (Rozmiar: 34 KB / Pobrań: 388)
.pdf   etykieta wypełniona.pdf (Rozmiar: 35 KB / Pobrań: 373)
Pozdrawiam zbyszek
Odpowiedz
(22-02-2017, 08:03)drajla napisał(a): Tak, dla jasności, co wpisywać na etykiecie:  nalewka wiśniowa,
Rodzaj trunku, to ...........
Nazwa trunku, to ..............

Rodzaj - nalewka wiśniowa/owocowa
Nazwa - nalewka wiśniowa/pierwsza noc/Dracula/Vlad Tepesh/zachód Słońca o poranku/coś innego.
Takie są moje propozycje.

Grzegorz

"Nie spiesz się tak młody przyjacielu!

Nikt nie umknie przed swoim losem."

Odpowiedz

.pdf   etykieta 2017.pdf (Rozmiar: 35 KB / Pobrań: 390)
(22-02-2017, 20:56)zbynekkk napisał(a): Ze względów technicznych proponuję zmienić wygląd etykiet.

Zbynkkku! Dzięki za ze wszech miar celną sugestię. Po dostosowaniu Twojego projektu, aby pasował do buteleczek 200 ml załącznik podmieniam.

Edit: Tzn. podmienię, jak otrzymam prawo edycji starszych postów.

Chwilowo etykietę załączam POWYŻEJ .

Edit 2: - Właściwa etykieta jest już w poście #1
Odpowiedz
Ja nie mam takich etykiet i, ci nie poślę nalewek. Ja i, ty będziesz zadowolony.

Pozdr/Gliwice

Eugen..
Odpowiedz
(28-02-2017, 20:40)gynek63 napisał(a): Ja nie mam takich etykiet i, ci nie poślę nalewek. Ja i, ty będziesz zadowolony.
Eugen..

Gieniu! Nikt nie ma takich etykiet, dopóki sobie ich nie wydrukuje. Co do zadowolenia to mów za siebie, bo ja wcale nie będę.
Odpowiedz
Gieniu nie zaczynaj znowu. Za każdym razem masz problem z zasadami organizacji konkursu. Jak nie chcesz wysyłać to tego nie rób. Przymusu nie ma. Zaśmiecanie wątku i robienie "zamętu" nikomu nie służy.

Temat zostanie wyczyszczony z jałowej dyskusji.
Krzysztof

Stacja meteo na Winnicy Świętne
Po zbanowaniu proszę koniecznie o wyrejestrowanie mnie z forum. 
Odpowiedz
Chwaląc się dzisiejszymi pracami nad doborem kandydatek na podium przypominam o konkursie.
Wakacje wakacjami, a o Wysowej myśleć trzeba na poważnie JUŻ!
Bycie starszym ma swoje wady jak i zalety. Z bliska nie widzisz liter ale idiotów poznajesz z daleka.
Po pierwszym kieliszku wychodzi z nas drugi człowiek i on też chce się napić! (Wańkowicz)
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam.

Jak by rządziły na świecie kobiety to nie było by wojen! Państwa by były co najwyżej poobrażane na siebie.

Odpowiedz
Myślę, myślę... coraz poważniej..
wino - wszystko to co jest na świecie do picia za wyjątkiem tego co winem nie jest
Odpowiedz
Podkręć "myślom" tempo tak, aby zdążyły "na czas". ;););)
Rękawicę rzucam.
Ano! Kto wypadnie "wyżej"?
Bycie starszym ma swoje wady jak i zalety. Z bliska nie widzisz liter ale idiotów poznajesz z daleka.
Po pierwszym kieliszku wychodzi z nas drugi człowiek i on też chce się napić! (Wańkowicz)

Jak by rządziły na świecie kobiety to nie było by wojen! Państwa by były co najwyżej poobrażane na siebie.

Odpowiedz
Oj tam oj tam - będę zadowolony z pierwszej 30-tki. Zasoby przetrzebione mam. Wiele bardzo dobrych nalewek się pojawia. Namyślam się też nad pojawieniem osobistem - miło byłoby zobaczyć ludzi...
wino - wszystko to co jest na świecie do picia za wyjątkiem tego co winem nie jest
Odpowiedz
(16-07-2017, 12:04)small napisał(a): .... Namyślam się też nad pojawieniem osobistem - miło byłoby zobaczyć ludzi...

Noooooo. Nareszcie jakieś koństruktywne myślenie. Tylko nie przeginaj z tym myśleniem, a działaj!!!
Miło by poznać było osobistościowo. ;)

Odpowiedz
Jeżeli mogę wtrącić jakąś uwagę to mam jedną: a propos etykiety.
Jest czytelna, "łatwiejsza" niż w poprzednim roku, ALE mało praktyczna.
Mając np. 3 nalewki na konkurs muszę drukować 3 kartki A4 papieru samoprzylepnego. Z czego użyję tylko 1/3.
Rozumiem, że mogę być indywidualnością w tej kwestii, ale jeżeli "dopieszczamy" to zgłaszam :)

Można pokusić się też o edytowalne pola w PDF. Wtedy drukując etykiety można je uzupełnić od razu. Nie każdy pisze jak kaligraf :)
A i odpowiednim osobom łatwiej jest to później przeczytać.

Tyle uwag - czas przeglądać schowki, by wybrać coś na konkurs.

Pozdrawiam
- Mamo, mamo! Patrz! Statek!
- To nie statek, synku. To kuter.
- No, ale mamo, tam są ludzie!
- To nie ludzie... to rybacy.
Odpowiedz
No i niestety będę musiała pomyśleć o wysłaniu nalewek do Wysowej, bo w tej chwili jest prawie pewne, że osobiście nie mam szans się tam pojawić. Dodgy 

Nie mam doświadczenia z wysyłaniem paczek naszą pocztę polską (ok mam, ale z przed prawie 30 laty :diabelek: ). Do kiedy realistycznie mogę planować ich nadanie aby dotarły na konkursy? Alternatywnie, pytanie czy ktoś jedzie do Wysowej samochodem z okolic Warszawy i podjął by się transportu kilku dodatkowych butelek?
Odpowiedz
Moniko, bez Ciebie to Twoje nalewki pewnie będą mniej smakowały, ale skoro życie taki scenariusz pisze to napisz PW do Alskarusa. Jest zgłoszony i chyba z Warszawy.
Koledzy z Łodzi się jeszcze nie zapisali, ale wierzę, że przyjadą i też by mogli pomóc boć Wawa to dzielnica Łodzi ;););). Czy jakoś tak PanieGenerale??? ;)

Odpowiedz
(24-07-2017, 20:29)tata1959 napisał(a): Moniko, bez Ciebie to Twoje nalewki pewnie będą mniej smakowały, ale skoro życie taki scenariusz pisze to napisz PW do Alskarusa. Jest zgłoszony i chyba z Warszawy.

A dokładnie z Natolina :)
Monika
Chętnie zabawię się w kuriera, ale póki co siły wyższe piszą mi takie scenariusze, 
że w tej chwili nie dam złamanego szeląga za swoje uczestnictwo m.in. również dlatego ociągam się z wpłatą.
pozdrawiam Jurek 

Odpowiedz
(24-07-2017, 21:38)alskarus napisał(a):
(24-07-2017, 20:29)tata1959 napisał(a): Moniko, bez Ciebie to Twoje nalewki pewnie będą mniej smakowały, ale skoro życie taki scenariusz pisze to napisz PW do Alskarusa. Jest zgłoszony i chyba z Warszawy.

A dokładnie z Natolina :)
Monika
Chętnie zabawię się w kuriera, ale póki co siły wyższe piszą mi takie scenariusze, 
że w tej chwili nie dam złamanego szeląga za swoje uczestnictwo m.in. również dlatego ociągam się z wpłatą.

Zaginął mój post z dzisiejszego wczesnego ranka z powodu awarii forum, więc jeszcze raz piszę. Jeśli jesteś z Natolina, to my jesteśmy prawie sąsiedzi (mieszkam na Sielcach). W odpowiednim czasie odezwę się do Ciebie i sprawdzę czy planujesz jechać do Wysowej aby moc dostarczyć kilka butelek w moim imieniu (o ile dam rade rozpakować się do tego czasu Undecided ).

Heniu, zapewniam Cię że moje nalewki będą one smakować tak samo czy będę tam czy nie (czyli super smacznie :diabelek: )
Odpowiedz
Monika no problem. Liczę, że uda mi się wszystko poukładać i będę mógł zabrać Twoje nalewki do Wysowej.

ps.
Jak lubisz, to na Gagarina jest fajny sklep z dziczyzną pt. "Dziki trop"
pozdrawiam Jurek 

Odpowiedz
(26-07-2017, 07:54)alskarus napisał(a): ps.
Jak lubisz, to na Gagarina jest fajny sklep z dziczyzną pt. "Dziki trop"

Wiem, już odkryłam sklep z dziczyzną. ;)
Odpowiedz
Moniko (ohohoooo tak oficjalnie ;), ale nie nadużywam) - Twoje nalewki są absolutnie genialne, ale bez Ciebie to bez tego"absolutnie"*.
*)-dla niewtajemniczonych - są genialne. Pomysły Moniki polecam do naśladowania. Tyle w temacie.

Odpowiedz
Takie luźne pytanie :D  - może by wzorem konkursu miodowego zwiększyć limit wystawianych nalewek z 2 do choćby 5?
Odpowiedz
(30-07-2017, 15:46)brainwreck napisał(a): Takie luźne pytanie :D  - może by wzorem konkursu miodowego zwiększyć limit wystawianych nalewek z 2 do choćby 5?
Miody przecież są 2.

Odpowiedz
W tym roku wstępnie były tylko dwa, ale ostatecznie zwiększono do pięciu.
Odpowiedz
Jak zasiądziesz w komisji to można zwiększyć i do 10:) Komisja ma do degustacji kilkadziesiąt (ok 60-80) próbek. A chętnych do komisji i pomocy przy konkursie ciężko znaleźć. Ludzie wolą zamiast całodziennej pracy bawić się jak inni zlotowicze. No i jeszcze po ogłoszeniu wyników komisja zbiera niepochlebne komentarze od niezadowolonych uczestników konkursu.
Krzysztof

Stacja meteo na Winnicy Świętne
Po zbanowaniu proszę koniecznie o wyrejestrowanie mnie z forum. 
Odpowiedz

Skocz do: