Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rodzaje miodów/win a ich końcowe BLG
#1
Tak się zastanawiam... gdy robię miód pitny/wino słodkie lub półsłodkie to powinny mieć takie samo BLG końcowe? Czy też może dla win BLG końcowe powinno być niższe?
Przyjmujemy, że półtorak, dwójniak są słodkie a trójniak półsłodki. Patrząc na ich odpowiedniki (według rodzaju,czyli półsłodkie i słodkie) w winach - mają podobne BLG końcowe? tzn czy technologicznie powinny obejmować te same zakresy BLG?
Odpowiedz
#2
Z tego co pamiętam, trójniaki powinny mieć ok 8 blg a dla win to już jest przedział słodki.

Więc raczej normy są od siebie niezależne;)
Odpowiedz
#3
Właśnie tego nie byłem do końca pewien. Dzięki



Skocz do: