Użytkownicy przeglądający ten dział: 1 gości
Poddziały w "Technologia win domowych oraz miodów pitnych"
  Dział Wątków Postów Ostatni post
Dział dla początkujących
Każdy początkujący winiarz może tutaj zadawać pytania dotyczące wytwarzania wina.
1.523 24.313 Otwarta Fermentacja w mia...
1 godzinę temu
przez vegos01
Podstawy technologii...
Jak uzyskać sok, jakich użyć drożdży, sporządzanie nastawów i obliczenia.
Poddziały:
Drozdże, pożywki i MD (matka drożdżowa),
Drożdże aktywne, i 15 więcej.
3.751 44.135 Jak obliczać ilość kwasku...
Wczoraj, 20:37
przez Limbus
Wina gronowe
Specyfika wyrobu win gronowych (bez dodawania cukru).
140 2.689 Solaris - po raz pierwszy
Wczoraj, 20:19
przez maciek19660714
Wina winogronowe
Specyfika wyrobu win z winogron (z dodatkiem wody i cukru).
681 11.143 Winogronowe - POMIAR KWAS...
23 minut(y) temu
przez Kuba89
Wina owocowe
Specyfika wyrobu win domowych z wszelkich owoców.
Poddziały:
Maliny i Jeżyny,
Czeremcha, i 11 więcej.
2.262 41.475 Wytrawne 12% z węgierek p...
Wczoraj, 20:45
przez rychuxxl
Wina kwiatowe
Rozmowy na temat wszelkiego rodzaju win kwiatowych oraz ich produkcji.
117 4.131 Wino z Hibiskusa - proble...
03-09-2019, 13:53
przez ireneusz1984@interia.pl
Wina zimowe
Domowy wyrób win w czasie, gdy świeżych owoców brak.
Poddziały:
Ryż i zboża wszelakie,
Owoce suszone, i 3 więcej.
922 18.746 Pierwsze wino ryżowe
11-07-2019, 09:15
przez dawciolord
Miody pitne
Rozmowy na temat wyrobu domowych miodów pitnych.
1.328 22.492 Miód korzenny ala martini...
Wczoraj, 09:02
przez Wacek
Technika degustacji
3 78 Degustacje różnych trunkó...
16-03-2019, 20:28
przez markerzy