Użytkownicy przeglądający ten dział: 1 gości
Poddziały w "Technologia win domowych oraz miodów pitnych"
  Dział Wątków Postów Ostatni post
Dział dla początkujących
Każdy początkujący winiarz może tutaj zadawać pytania dotyczące wytwarzania wina.
1.581 24.725 Z czego zrobić wino czerw...
12-07-2020, 19:39
przez jawormcz
Podstawy technologii...
Jak uzyskać sok, jakich użyć drożdży, sporządzanie nastawów i obliczenia.
Poddziały:
Drozdże, pożywki i MD (matka drożdżowa),
Drożdże aktywne, i 15 więcej.
3.755 44.195 Zmętnienie?
29-06-2020, 17:33
przez Fallinmonkey
Wina gronowe
Specyfika wyrobu win gronowych (bez dodawania cukru).
140 2.738 Gronowe - KROK PO KROKU (...
16-01-2020, 22:52
przez maciek19660714
Wina winogronowe
Specyfika wyrobu win z winogron (z dodatkiem wody i cukru).
697 11.392 Wino smakuje jak sok
22-04-2020, 16:20
przez afro500
Wina owocowe
Specyfika wyrobu win domowych z wszelkich owoców.
Poddziały:
Maliny i Jeżyny,
Czeremcha, i 11 więcej.
2.270 41.610 Wino agrestowe - prośba o...
5 godzin(y) temu
przez shtefen
Wina kwiatowe
Rozmowy na temat wszelkiego rodzaju win kwiatowych oraz ich produkcji.
121 4.172 Kwiat dzikiego bzu - kiśl...
24-06-2020, 15:41
przez konserwant
Wina zimowe
Domowy wyrób win w czasie, gdy świeżych owoców brak.
Poddziały:
Ryż i zboża wszelakie,
Owoce suszone, i 3 więcej.
930 18.832 Wino hibiskusowe przedwcz...
07-04-2020, 21:12
przez zaradek
Miody pitne
Rozmowy na temat wyrobu domowych miodów pitnych.
1.341 22.602 Miód Pitny do długiego le...
29-06-2020, 21:05
przez Boullii
Technika degustacji
3 78 Degustacje różnych trunkó...
16-03-2019, 20:28
przez markerzy