Użytkownicy przeglądający ten dział: 1 gości
Poddziały w "Technologia win domowych oraz miodów pitnych"
  Dział Wątków Postów Ostatni post
Dział dla początkujących
Każdy początkujący winiarz może tutaj zadawać pytania dotyczące wytwarzania wina.
1.566 24.659 Jak działa proces? Co pow...
06-04-2020, 07:48
przez milbas
Podstawy technologii...
Jak uzyskać sok, jakich użyć drożdży, sporządzanie nastawów i obliczenia.
Poddziały:
Drozdże, pożywki i MD (matka drożdżowa),
Drożdże aktywne, i 15 więcej.
3.754 44.187 Problem z korkiem syntety...
03-02-2020, 20:46
przez Orbital
Wina gronowe
Specyfika wyrobu win gronowych (bez dodawania cukru).
140 2.738 Gronowe - KROK PO KROKU (...
16-01-2020, 22:52
przez maciek19660714
Wina winogronowe
Specyfika wyrobu win z winogron (z dodatkiem wody i cukru).
697 11.389 Wino smakuje jak sok
28-03-2020, 00:22
przez maciek19660714
Wina owocowe
Specyfika wyrobu win domowych z wszelkich owoców.
Poddziały:
Maliny i Jeżyny,
Czeremcha, i 11 więcej.
2.267 41.569 Wino wiśniowo-porzeczkowo...
03-04-2020, 18:36
przez zbynekkk
Wina kwiatowe
Rozmowy na temat wszelkiego rodzaju win kwiatowych oraz ich produkcji.
120 4.168 Wino z suszonych kwiatów ...
31-03-2020, 09:39
przez drajla
Wina zimowe
Domowy wyrób win w czasie, gdy świeżych owoców brak.
Poddziały:
Ryż i zboża wszelakie,
Owoce suszone, i 3 więcej.
930 18.832 Wino hibiskusowe przedwcz...
Wczoraj, 21:12
przez zaradek
Miody pitne
Rozmowy na temat wyrobu domowych miodów pitnych.
1.335 22.577 Miód pitny - przepisy ogó...
01-04-2020, 16:49
przez zbynekkk
Technika degustacji
3 78 Degustacje różnych trunkó...
16-03-2019, 20:28
przez markerzy