Użytkownicy przeglądający ten dział: 1 gości
Poddziały w "Technologia win domowych oraz miodów pitnych"
  Dział Wątków Postów Ostatni post
Dział dla początkujących
Każdy początkujący winiarz może tutaj zadawać pytania dotyczące wytwarzania wina.
1.602 24.862 Wino krok po kroku
4 godzin(y) temu
przez Boullii
Podstawy technologii...
Jak uzyskać sok, jakich użyć drożdży, sporządzanie nastawów i obliczenia.
Poddziały:
Drozdże, pożywki i MD (matka drożdżowa),
Drożdże aktywne, i 15 więcej.
3.756 44.199 Gronowe - lekko śluzowate
18-08-2020, 12:11
przez shtefen
Wina gronowe
Specyfika wyrobu win gronowych (bez dodawania cukru).
140 2.740 Gronowe - KROK PO KROKU (...
2 godzin(y) temu
przez grapes
Wina winogronowe
Specyfika wyrobu win z winogron (z dodatkiem wody i cukru).
698 11.401 Ugniecione winogrona - cu...
21-09-2020, 23:35
przez maciek19660714
Wina owocowe
Specyfika wyrobu win domowych z wszelkich owoców.
Poddziały:
Maliny i Jeżyny,
Czeremcha, i 11 więcej.
2.280 41.729 Kierunek Kolumbia - wino ...
10 godzin(y) temu
przez Przemyslaw85
Wina kwiatowe
Rozmowy na temat wszelkiego rodzaju win kwiatowych oraz ich produkcji.
121 4.172 Kwiat dzikiego bzu - kiśl...
24-06-2020, 15:41
przez konserwant
Wina zimowe
Domowy wyrób win w czasie, gdy świeżych owoców brak.
Poddziały:
Ryż i zboża wszelakie,
Owoce suszone, i 3 więcej.
930 18.832 Wino hibiskusowe przedwcz...
07-04-2020, 21:12
przez zaradek
Miody pitne
Rozmowy na temat wyrobu domowych miodów pitnych.
1.348 22.660 Miód pitny - przepisy ogó...
17-09-2020, 18:56
przez Boullii
Technika degustacji
3 78 Degustacje różnych trunkó...
16-03-2019, 20:28
przez markerzy