Użytkownicy przeglądający ten dział: 1 gości
Poddziały w "Technologia win domowych oraz miodów pitnych"
  Dział Wątków Postów Ostatni post
Dział dla początkujących
Każdy początkujący winiarz może tutaj zadawać pytania dotyczące wytwarzania wina.
1.553 24.586 Vermouth'y Wacka 2017
25-01-2020, 10:09
przez Wacek
Podstawy technologii...
Jak uzyskać sok, jakich użyć drożdży, sporządzanie nastawów i obliczenia.
Poddziały:
Drozdże, pożywki i MD (matka drożdżowa),
Drożdże aktywne, i 15 więcej.
3.753 44.182 Rodzaj cukru
14-01-2020, 22:23
przez tomeh
Wina gronowe
Specyfika wyrobu win gronowych (bez dodawania cukru).
140 2.738 Gronowe - KROK PO KROKU (...
16-01-2020, 22:52
przez maciek19660714
Wina winogronowe
Specyfika wyrobu win z winogron (z dodatkiem wody i cukru).
695 11.381 Za Słodkie Wino co robić.
01-01-2020, 18:13
przez maciek19660714
Wina owocowe
Specyfika wyrobu win domowych z wszelkich owoców.
Poddziały:
Maliny i Jeżyny,
Czeremcha, i 11 więcej.
2.266 41.559 Wino jabłkowe, pracujące ...
21-01-2020, 15:21
przez lech.kuba
Wina kwiatowe
Rozmowy na temat wszelkiego rodzaju win kwiatowych oraz ich produkcji.
118 4.151 Malwa sudanska śledztwo ...
17-12-2019, 22:52
przez truskawa
Wina zimowe
Domowy wyrób win w czasie, gdy świeżych owoców brak.
Poddziały:
Ryż i zboża wszelakie,
Owoce suszone, i 3 więcej.
926 18.814 Wino ryżowe pytanko :)
25-01-2020, 22:05
przez on995
Miody pitne
Rozmowy na temat wyrobu domowych miodów pitnych.
1.333 22.544 Pierwszy miód
03-01-2020, 14:13
przez miko36
Technika degustacji
3 78 Degustacje różnych trunkó...
16-03-2019, 20:28
przez markerzy