Użytkownicy przeglądający ten dział: 1 gości
Poddziały w "Technologia win domowych oraz miodów pitnych"
  Dział Wątków Postów Ostatni post
Dział dla początkujących
Każdy początkujący winiarz może tutaj zadawać pytania dotyczące wytwarzania wina.
1.633 25.055 Przepis na pierwsze wino.
2 godzin(y) temu
przez milbas
Podstawy technologii...
Jak uzyskać sok, jakich użyć drożdży, sporządzanie nastawów i obliczenia.
Poddziały:
Drozdże, pożywki i MD (matka drożdżowa),
Drożdże aktywne, i 15 więcej.
3.759 44.222 Fermentacja w miazdze, a ...
16-11-2020, 18:58
przez TEQUILA
Wina gronowe
Specyfika wyrobu win gronowych (bez dodawania cukru).
140 2.742 Gronowe - KROK PO KROKU (...
14-10-2020, 09:50
przez maciek19660714
Wina winogronowe
Specyfika wyrobu win z winogron (z dodatkiem wody i cukru).
706 11.496 Biały osad ma miazdze
Wczoraj, 12:04
przez Boullii
Wina owocowe
Specyfika wyrobu win domowych z wszelkich owoców.
Poddziały:
Maliny i Jeżyny,
Czeremcha, i 11 więcej.
2.291 41.835 Wild Wild Rose oraz druga...
4 godzin(y) temu
przez Zbyszek T
Wina kwiatowe
Rozmowy na temat wszelkiego rodzaju win kwiatowych oraz ich produkcji.
121 4.184 Kwiat dzikiego bzu - kiśl...
19-11-2020, 17:41
przez Destrujo
Wina zimowe
Domowy wyrób win w czasie, gdy świeżych owoców brak.
Poddziały:
Ryż i zboża wszelakie,
Owoce suszone, i 3 więcej.
931 18.836 Wino rodzynkowe
17-11-2020, 00:28
przez Boullii
Miody pitne
Rozmowy na temat wyrobu domowych miodów pitnych.
1.350 22.681 Uzyskanie miodu z odsklep...
12-11-2020, 13:08
przez Boullii
Technika degustacji
3 78 Degustacje różnych trunkó...
16-03-2019, 20:28
przez markerzy