Użytkownicy przeglądający ten dział: 1 gości
Poddziały w "Technologia win domowych oraz miodów pitnych"
  Dział Wątków Postów Ostatni post
Dział dla początkujących
Każdy początkujący winiarz może tutaj zadawać pytania dotyczące wytwarzania wina.
1.539 24.464 Przedawkowanie pożywki. W...
3 godzin(y) temu
przez krzysztof1970
Podstawy technologii...
Jak uzyskać sok, jakich użyć drożdży, sporządzanie nastawów i obliczenia.
Poddziały:
Drozdże, pożywki i MD (matka drożdżowa),
Drożdże aktywne, i 15 więcej.
3.751 44.156 Wno z ryżu nie ma procen...
12-11-2019, 19:00
przez Grzegorz71
Wina gronowe
Specyfika wyrobu win gronowych (bez dodawania cukru).
140 2.712 Solaris - po raz pierwszy
Wczoraj, 00:54
przez maciek19660714
Wina winogronowe
Specyfika wyrobu win z winogron (z dodatkiem wody i cukru).
693 11.361 Czy już czas na dojrzewan...
1 godzinę temu
przez Aethelwulf
Wina owocowe
Specyfika wyrobu win domowych z wszelkich owoców.
Poddziały:
Maliny i Jeżyny,
Czeremcha, i 11 więcej.
2.263 41.529 Jeżyna problem
08-11-2019, 15:26
przez Patrykk
Wina kwiatowe
Rozmowy na temat wszelkiego rodzaju win kwiatowych oraz ich produkcji.
117 4.140 Hibiscus sabdariffa
30-10-2019, 11:09
przez scoti74
Wina zimowe
Domowy wyrób win w czasie, gdy świeżych owoców brak.
Poddziały:
Ryż i zboża wszelakie,
Owoce suszone, i 3 więcej.
924 18.770 Wino ryżowe pytanko :)
11-11-2019, 22:58
przez krzysztof1970
Miody pitne
Rozmowy na temat wyrobu domowych miodów pitnych.
1.330 22.522 Miod z herbaty.
3 godzin(y) temu
przez Limbus
Technika degustacji
3 78 Degustacje różnych trunkó...
16-03-2019, 20:28
przez markerzy