Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cicha fermentacja - na ile powietrze szkodzi?
#26
A nie można by tak miodem a nie cukrem.
Odpowiedz
#27
(15-06-2014, 21:18)Boullii napisał(a): A nie można by tak miodem a nie cukrem.
Jeśli się nie zużyło całego przy nastawianiu, to pewnie, że nawet lepiej. Ja niestety zużyłem, a że potrzebowałem tylko 100 ml do niezbyt wyszukanego, niesyconego trójniaka, to sobie poradziłem przy pomocy tego, co miałem pod ręką. I tak pewnie sam go wypiję, bo w rodzinie albo abstynenci, albo tacy, którym do pełni szczęścia wystarcza Tyskie, a nad miodem mogliby kręcić nosem. :glupek:
Odpowiedz
#28
W jakim balonie zaczynales nastaw, że po trzecim obciągu masz pod korek w 15 L baniaku ?



Skocz do: