Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czereśniak + dodatki
#1
Przypadkowo dwa dni temu znalazłem dziko rosnącą czereśnie obsypaną czarnymi jak sadza i słodkimi czereśniami. Nie mogłem dopuścić aby się zmarnowały więc narwałem wiaderko z myślą o trójniaczku. Czereśnie fermentuję w miazdze, jutro wylądują w brzeczce. 
Czereśnie solo nie zapowiadają się zbyt interesująco więc dodatkowo pójdą przyprawy oraz czipsy dębowe mocno palone.
Przyprawy to standard - cynamon, wanilia i goździki dodatkowo może kardamon i/lub gwiazdka anyżu.
Czy czereśnia z takimi przyprawami ma sens.
Pozdrawiam, Paweł

Qui bibit, dormit; qui dormit, non peccat; qui non peccat, sanctus est, ergo – qui bibit, sanctus est.



Skocz do: