Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DR + Pigwowiec
#26
Więc to chyba naturalne :) najgorsza ta cierpliwość


Byłem właśnie na zwiad czy mi tarnina nie opadła, jutro idę na zbiory przy okazji znalazłem piękny krzaczek DR owoce wielkie i jeszcze twarde to dozbieram i albo wrzuce do tego wina albo zostawie na porto które planuje za 6 tyg. :)

Odpowiedz
#27
Winko odfiltrowane i zalane do balona. Wszystko wydaje się w porządku, barwa różowo - bursztynowa. Ładnie pracuje, w smaku jest ok ale to początki. Czuć kwaskowatość od pigwowca i wiśni. Teraz czekam, aż fermentacja ustanie. Później mam w planie dosłodzenie miodem. Nie wiem jeszcze jakiego miodu użyć ale z czasem coś sie wymyśli. Generalnie na razie jestem zadowolony.
Odpowiedz
#28
Witam, jakie są dalsze losy tego winka? Planuję także po fermentacji trójniaków z DR i pigwowca użyć owoców razem do drugiego nastawu. Wrzucisz może jakąś fotkę? Jak dosładzałeś?



Skocz do: