Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dosładzanie nastawu w wiadrze
#1
Czy warto dodać cukru do nastawu który stoi od wczoraj w wiaderku? Chodzi o wino z czarnych winogron którego moszcz wstępnie miał 18 blg.
#2
Warto.
#3
A czy z Łomży do Warszawy warto jechać samochodem osobowym czy busem?
Mam do przewiezienia ileś tam osób.
#4
A czy warto zrobić tak: teraz dodam do wiadra w którym fermentuje 8 kg owoców 1 kg cukru ( w formie syropu) , następną porcję dodam po wstępnej fermentacji do balony wraz z wodą, i po jakimś tygodniu dodam trzecią ostatnią porcję. Chcę wino mocne słodkie.
#5
Bez dwóch zdań warto!
#6
Proponuję przenieść ten post do działu ..Krotochwile



Skocz do: