Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Drożdże Coobra
#1
Witam, czy ktoś z Was stosował te drożdże do dr, głogu lub innych owoców?
http://spiritferm.biz/pl/p/Drozdze-winia...Y-10g/1134

Nadmieniam że sprzedawca poinformował mnie ze są to te same drożdże co rok wcześniej o nazwie Tokayer:
http://winohobby.biz/pl/p/Drozdze-aktywn...Y-10g/2364 , jakie Macie doświadczenia z tymi drożdżami?
Odpowiedz
#2
Ja takich nie używam. To są drożdże do mózgotrzepów.
Odpowiedz
#3
Ja również takich nie używałem, nie lubię mocnych win.

Odpowiedz
#4
(07-09-2017, 13:51)vanKlomp napisał(a): Ja takich nie używam. To są drożdże do mózgotrzepów.

Każdy lubi coś innego, jak ktoś lubi owocowe soczki niech takie robi i pije, ja lubię trunki nieco mocniejsze... :diabelek:  Zastanawia mnie że w dobrym sklepie, w ścisłym centrum Krakowa, personel poleca te drożdże jako jedne z najlepszych do mocnych win typu Tokay, celowo zapytałem o drożdże do wina z dr i głogu które z natury są mocniejsze ( 16-18%) :P
Odpowiedz
#5
Ja mam tak dobre doświadczenia z coobrami do miodów, że bez wahania zaryzykowałbym i te.
Odpowiedz
#6
(07-09-2017, 14:36)TomSki napisał(a):  jedne z najlepszych do mocnych win typu Tokay,

Ale wina Tokay nie są mocne. :glupek:


(07-09-2017, 14:36)TomSki napisał(a): Każdy lubi coś innego, jak ktoś lubi owocowe soczki niech takie robi i pije, ja lubię trunki nieco mocniejsze... :diabelek: 


Wino pije się po to by smakować a nie po to żeby się urżnąć. To prościej już zrobić zacier i przedestylować. Zaszumi od razu. :D
Odpowiedz
#7
(07-09-2017, 16:23)vanKlomp napisał(a): Wino pije się po to by smakować a nie po to żeby się urżnąć. To prościej już zrobić zacier i przedestylować. Zaszumi od razu. :D

Piszesz o swoich doświadczeniach? :D  vanKlompie ::) Samce alfa nie tykają się niczego poniżej 18% :diabelek:
Odpowiedz
#8
Ty jesteś tym samcem?
Odpowiedz
#9
(07-09-2017, 17:49)vanKlomp napisał(a): Ty jesteś tym samcem?

Nie będę Cię okłamywał :diabelek:

Wracajmy do drożdży...
Odpowiedz
#10
Co prawda nie próbowałem nigdy Coobry, ale mam doświadczenia z choćby FermivinPDM i one również potrafiły mi dojść do około 18%. Spróbuj i napisz jak wyszło, sam jestem ciekawy bo Coobra kojarzy mi się z drożdżami do 1410.
"Artificem commendat opus"

Odpowiedz
#11
Czy Coobry nie wypaczają smaku? Bayanusy też dociągają ponad 20 %, ale jak wino ekstraktywne to nadaj jest dobre.



Skocz do: