Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dwa pytania.Wytrącanie procentów i pomysł na wino.
#1
Czy wino własnej roboty (ryżowe) w nieszczelnej butelce może podczas wietrzenia wytracić procenty w znaczącej ilości?
Bo takie odebrałem wrażenie po degustacji :)

Czy macie do polecenia proste niezbyt kosztowne wina, najlepiej takie które można zrobić w dowolnej porze roku? 
Ja zwykle robię raz w roku ryżowe i robię z niego wermut. Może macie pomysł na ryżowe ale z inna kombinacją składników?
przepis na ryżowe:
http://wino.martenn.freehost.pl/
Odpowiedz
#2
Najlepsze wino które można zrobić w dowolnej porze roku, to wino z zielonej herbaty z żurawiną i rodzynkami. Dla mnie o niebo lepsze w smaku od ryżowca.

Możesz też nazbierać teraz dzikiej róży, dać ją do zamrażarki a wino zrobisz kiedy zechcesz.
Odpowiedz
#3
Dzięki, oba wina brzmią interesująco. Mam w ogrodzie dziką różę, może czas ją wykorzystać.
Pozdrawiam!
Odpowiedz
#4
@daglezja77 z chęcią sprawdzę.

Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka



Skocz do: