Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Foto relacja moich wyrobów
#1
Sad 
[Obrazek: 32418.jpg]
 
[Obrazek: 32419.jpg]
 
[Obrazek: 32420.jpg]
[Obrazek: 32423.jpg]
[Obrazek: 32424.jpg]
[Obrazek: 32425.jpg]
[Obrazek: 32426.jpg]
[Obrazek: 32427.jpg]
[Obrazek: 32428.jpg]

[Obrazek: 32429.jpg]
Tu nowa produkcja z winogron
[Obrazek: 32430.jpg]
[Obrazek: 32431.jpg]
[Obrazek: 32432.jpg]
Odpowiedz
#2
Kolega wygrał konkurs.
Ale pomarańczowo kawowa mnie interesuje, jak w smaku i przepisik.
Odpowiedz
#3
Jaki konkurs ?:) 
A smak czuć pomarańcze i kawę taki pobudzający jest i zapach ładny, :) zależy tez na czym robisz.
 Ja na bimberku 80% robiłem,  oto przepis: 

Składniki użyte do przygotowania nalewki

   250 ml spirytusu
   250 g cukru
   250 ml wody
   cztery nieduże pomarańcze
   kilkadziesiąt ziaren kawy

Jak przygotowałem nalewkę

  1 W rondlu zagotowałem wodę, zdjąłem z gazu, rozpuściłem w niej cukier i odstawiłem do ostygnięcia – w ten sposób powstał syrop cukrowy
  2 Pomarańcze bardzo dokładnie umyłem, następnie w każdej z nich wykonałem nożem kilkanaście-kilkadziesiąt nacięć
  3 Przez wszystkie nacięcia wepchnąłem do wnętrza pomarańczy po jednym ziarnie kawy – tak aby nic nie wystawało
   4Pomarańcze nadziane ziarnami kawy włożyłem do słoika
  5 Syrop cukrowy dokładnie wymieszałem ze spirytusem i wlałem taką mieszankę do słoika z pomarańczami – co ważne, trzeba pamiętać o tym, żeby owoce były w całości przykryte przez alkohol
   6Słoik szczelnie zamknąłem i wstawiłem do szafki na prawie trzy tygodnie
  7 Po upływie tego czasu nalewkę rozlałem do małych butelek

przepis http://www.zajadam.pl/alkohole-domowe/na...maranczowa
Odpowiedz
#4
(24-12-2016, 20:09)seba1121 napisał(a): Składniki użyte do przygotowania nalewki

   250 ml spirytusu
   250 g cukru
   250 ml wody
   cztery nieduże pomarańcze
   kilkadziesiąt ziaren kawy

I z tego uzyskałeś 2,5 l o mocy 45% ??
Odpowiedz
#5
Oczywiście ze nie miałem 2 słoje nastawione i po prostu dodałem więcej wody żeby zbić % zależy kto lubi jaki % teraz już mam bimber 60% to idealny będzie
Odpowiedz
#6
I po co takie mętne lać w butelki ?
MALUTKI KIELISZEK NIE DOJDZIE DO KISZEK !!!


\"DOBRY NA WSZYSTKO ŚRODEK:- ZE SPIRYTUSEM MIODEK\"

......50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............100 ml nawet te nieznane .....
Odpowiedz
#7
(25-12-2016, 22:16)TEQUILA napisał(a): I po co takie mętne lać w butelki ?

Mi nie przeszkadzał kolor w nalewkach  ważne aby smakowało :)
Odpowiedz
#8
Pije się także oczyma. Choć cytrynówka, według mnie, powinna być mętna.
Pozdrawiam zbyszek
Odpowiedz
#9
(25-12-2016, 23:11)seba1121 napisał(a): Mi nie przeszkadzał kolor w nalewkach ......

Ale kiedyś zacznie, czego Ci życzę.


Relacja bardzo fajna, etykieta Malinowo - Modowa bardzo mi się podoba. :spoko:
Odpowiedz
#10
Etykieta Malinowo - Modowa też mi się podoba, ale szkoda, że nie zerwałeś wcześniej etykiet od Bolsa :/

A zapasy konkretne! :spoko:
Odpowiedz
#11
Co do etykiety no to były moje pierwsze nalewki teraz butelki już kupuje :) No zapasy rosną ciągle bo do rozlania czeka 5 baniaków każdy po 35 litrów nie ma kiedy się za to zabrać



Skocz do: