Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hibiscus sabdariffa
Witam,
Planuję na dniach po raz kolejny nastawić wino z hibiscusa. Do tej pory dodawałem rodzynek i efekt jak dla mnie był całkiem zadowalający i cała produkcja rozchodziła się dość szybko, nawet za szybko ;)
Czy ktoś z was próbował dodawać derenia albo tarninę (tu wcześniej były próby) jako dodatek ?
Pytam bo niedługo zostanie mi trochę tych owoców po nalewkach (było na początku po ok 3kg.)
Jak wiadomo dereń po pierwszym nalewie nadal potrafi oddać sporo smaku więc szkoda go wyrzucać.
Pomyślałem, żeby może dodać trochę jednego albo drugiego albo obu na czas fermentacji burzliwej.
Pytanie, który owoc bardziej by się komponował z hibiscuem ?
Odpowiedz
Hejka. Jak zastopować gazowanie?? Robiłem z przepisu malinowego nosa tyle że nie z bayanusow a zwykłych droDzy biowinu 12%. Wino robione w tamtym roku a dalej czuć gaz. Nie widać pracy w rurce ale przy spożywaniu czuć ten gaz. Może dodać piro?



Skocz do: