15-11-2015, 17:54
Ocena wątku:
JESIEŃ - Pozyskiwanie sztobrów
|
15-11-2015, 19:32
15-11-2015, 20:47
Stosując stratyfikację zwiększa się znacznie procent skuteczności ukorzeniania. Najkrócej - Nie ma odpowiedniejszej temperatury i wilgotności niż na dwudziestu-trzydziestu centymetrach.
Tylko człowiek głupi, nigdy się nie myli...
Zdjęcia: FAZY BBCH, krzewy PINOT NOIR, krzewy ZWEIGELT. Filmy uprawa: SADZENIE, CIĘCIE DWULATKÓW, CIĘCIE TRZYLATKÓW Filmy uprawa: Historia krzewu Pinot Noir: 2017/2018 (odc I cz 1) cdn Filmy winifikacja: POMIAR KWASOWOŚCI MOSZCZU, POMIAR KWASOWOŚCI WINA, POMIAR WOLNEGO SO2
15-11-2015, 21:10
Maćku, jesteś pewien, że nie mylisz dobrych warunków do przechowywania sztobrów ze stratyfikacją?
Mi potrzeba stratyfikacji kojarzy się z wiosennym wysiewem nasion i może jeszce ze szczepieniem sadzonek - odpowiednie warunki do zrostu zrazu z podkładką
15-11-2015, 22:56
Po chwili namysłu, muszę przyznać, że... nie jestem pewien.
Mam wrażenie, iż zeszłym roku - kiedy bawiłem się trochę w ukorzenianie - czytałem gdzieś o tym. Z pewnością, pojęcie stratyfikacji dotyczy nasion.
Tylko człowiek głupi, nigdy się nie myli...
Zdjęcia: FAZY BBCH, krzewy PINOT NOIR, krzewy ZWEIGELT. Filmy uprawa: SADZENIE, CIĘCIE DWULATKÓW, CIĘCIE TRZYLATKÓW Filmy uprawa: Historia krzewu Pinot Noir: 2017/2018 (odc I cz 1) cdn Filmy winifikacja: POMIAR KWASOWOŚCI MOSZCZU, POMIAR KWASOWOŚCI WINA, POMIAR WOLNEGO SO2
02-11-2018, 10:55
(29-09-2014, 19:09)Zbyszek T napisał(a): Wrocław i okolice Witam Czy ta sympatyczna oferta jest aktualna również w tym roku?
Przypomina mi się moje afrykańskie safari. Ktoś zapomniał korkociągu i przez kilka dni musiałem pić wodę jak zwierzę.
Parafraza W.C. Fields'a
02-03-2019, 09:50
Witam grono!
Poszukuję sztobrów odmian: aron, aniuta, alieksa, century, aloszenkin, lub podobnych deserowych lub deserowo-przerobowych odmian. Czy ktoś mógłby coś pomóc w tej sprawie? ![]()
Pozdrawiam serdecznie
Filipek |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|