28-07-2006, 10:21
Ta, i od razu paradę, pióra w d..., trąbki, pomponiary, baloniary, extremalne czisburgery i Big MD Ferment konkłest
Witamy

Jesteś tu nowy? Przywitaj się z nami.
|
28-07-2006, 10:21
Ta, i od razu paradę, pióra w d..., trąbki, pomponiary, baloniary, extremalne czisburgery i Big MD Ferment konkłest
![]() ![]()
28-07-2006, 14:29
A najlepsze jeszcze.. czeerlledeRRRki!!! Witam, latek mam 57.. imie moje Michał.; synów trzech, 32, 25 i..16lat -(TEN jeszcze nie pije)..a tamci nic, jeno wińsko by strumieniami z osadami włącznie ,o zgrozo, małżonka moja takoż (bez osadów) ...
We Francyjej się w latach 70 ych z moją ,jeszcze nie żoną żeśmy nadegustowali, i tak nam zostało,Sukcesy moje srednie, 3* ryżowe po10l, winogronowe 15l; z przetworów już (pycha!) nie,ma w drodze to samo, zaraz 2 gie lewarowanie; wiśniowe mojego średniego za slodkie bylo.Gadatliwy jestem coś mi się KWAK nie sorry,ta klawiatura..Chę tnie mlodzieży pomagam(uczyłem kiedyś w szkołach). Pozdrawiam brać naszą, bez tego forum niepełni bysmy byli!
28-07-2006, 14:55
Cześć Gandalf! Jużeś Biały czy Szary jeszcze ?
28-07-2006, 15:11
Brodę mam białą a włosy czarne, to może biało czarny? Jak wkleji mi syn Foto to jakoś to ustalimy, prawda?
Pozdrawiam!
28-07-2006, 22:09
Hej Lolo ! Chicago to tez Polskie miasto. Tylko ze troche dalej. Anglia miala swoj Honk Kong to polska moze miec swoje Chicago .
A tak to tez nie witalem sie znikim w czesniej tak ze witam i o zdrowie pytam . ![]()
31-07-2006, 20:02
witam wszystkich !
winko sam robie od 3 lat a wczesniej bacznie przygladalem sie bo moj s.p dziadek byl w tym moim niedoscignionym mistrzem ! takze costam wiem ale narazie duzo czytam bo sporo tu fajnych info i biore sie tez za nalewki ;-) pzdr
31-07-2006, 20:11
Cytat:Wysłane przez Sarek Witaj nowy Winowajco. Tylko jeszcze regulamin forum przeczytaj... ![]() ![]() ![]()
31-07-2006, 23:18
Cytat:Wysłane przez lolo zobaczylem ze jest taka opcja w profilu wiec dodalem - tak jak na forum. jesli podpisy was raza to nie widze problemu zeby go zdjac ale w takim razie po co taka opcja w profilu ?!?! jesli chodzi ze obrazek a nie text....to tez nie rozumiem bo co za roznica...najwyzej zrobie crxa z jakis znaczkow ![]() sorki za OT
31-07-2006, 23:32
Nie o.t.ch. Przeczytaj regulamin forum
![]() EDIT: pkt. 7, ostatnia linijka
01-08-2006, 20:58
Czyli" niedopuszczalne jes umieszcanie w.,\\ ..\\ jakiejkolwiek grafiki...a sam nie wiedziałem
Pozrawiam,dzięki lolo !
01-08-2006, 21:57
No ale Honda fajna, choć wystarczyłby tylko napis.
02-08-2006, 13:08
spoko ludzie wrzuccie na luz !
Sly.....Honda BARDZO fajna ![]()
02-08-2006, 13:57
Witam sznowne grono forumowiczów.
Jestem na forum od dłuzszego czsu ( coś z 3 lata ) ale uaktywniłem się niedawno. Winko produkuję od kiedy Tata pzwolił ( ze 30 lat temu) produkcje bardzo różne - winka z wiśni, śliwek, dzika czereśnia, czarny bez, chaber bławatek, tarnina, głóg, ryż, jabłko itp itd. czego w danym roku natura w nadmiarze dała lub zanjomi podrzucili. Ostatnimi laty raczej w gronowe się zabawiam z dużym rozchwianiem jakości jednak te lepsze produkcje skłoniły mnie do zwiększenia uprawy winorośli. O sobie latorośli trzy, matecznik jeden i ten sam. Położenie nieciekawe -północno zachodnia wlkp. Ambicje umiarkowane -winko na zimę dla się i znajomych coby wieczory niebyły zbyt długie ![]()
05-08-2006, 19:46
Witam forumowiczów!
Mimo, że pierwsze kroki na forum mam już za sobą to jednak wypada się przywitać ![]() Podobnie jak większość nowych użytkowników czytałem forum na długo przed tym zanim się zalogowałem. Zajmuję się głównie nalewkami, forum co chwila podsuwa mi nowe pomysły i za to mu chwała ![]()
05-08-2006, 21:55
Witamy, witamy nowych użytkowników, zanim ja sie odezwałem to też sporo wody w wiśle upłynęło. Tak, w ogóle to bałem się odezwać na tematy winne i cały czas krotochwile męczyłem
![]() pzdr fea
06-08-2006, 17:10
Cytat:Wysłane przez Gandalf Cholera. U mnie odwrotnie - wlosy juz biale a broda jeszcze calkiem ciemna. ![]()
07-08-2006, 13:17
Witam !
Mam na imię Sławek, Wasze forum czytam już od ponad roku, nadszedł więc czas aby stać się jego aktywnym użytkownikiem ![]() Dzięki Wam i Waszym przepisom zmajstrowałem już parę winek: m.in. z białych winogron (w smaku jak martini ![]() Pozdrawiam wszystkich i życzę samych udanych fermentow ![]()
08-08-2006, 06:37
Siarkofrut,
Cos nie wychodzi na PW, a jestesmy w tym samym zip code - daj odpowiedz na PW lub janzznet@netscape.net janzz
15-08-2006, 18:45
Witam. Nareszcie udało się zarejestrować. Czytam Was od dawna, ciągle coś knociłem z rejestracją i nie pisałem, teraz nadrabiam. W ubiegłym roku coś mnie napadło, zacząłem od wina z malin i poszło... Teraz już mam pokażną winnicę ok 100 krzaków (20 odmian) , ciągle coś sadzę, wykopuję i ukorzeniam.Na strych i w piwnicy natomoast zawsze coś "bulka". Jestem mundurowym , za chwilę emerytura i wówczas pójdę na całość. Pozdrawiam winiarzy.
15-08-2006, 18:56
Witam kapitanie i życze regulaminowych fermentacji!!
Pozdrawiam ![]()
15-08-2006, 21:07
No i z jakiego pięknego miasta jest.
Prawdziwie forumowe. ![]()
MALUTKI KIELISZEK NIE DOJDZIE DO KISZEK !!!
\"DOBRY NA WSZYSTKO ŚRODEK:- ZE SPIRYTUSEM MIODEK\" ......50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............100 ml nawet te nieznane .....
15-08-2006, 21:19
Witaj Kapitanie.
Czy to te Wińsko,które mijałem na trasie Legnica Kalisz przez Rawicz? Herb miata piękny tylko brak winnych latorośli-musisz to naprawić ![]()
17-08-2006, 22:26
Ja nie wiem czy dobrze ale mam dopiero 13 lat a ju się tym zajmuje a moja pierwsze wino opuściło me ręce w wieku 12.
To już taka rodzinna tradycja na wyrób win jednak sposób ich produkcji(jesli moge to tak nazwać) jest troszkę inny. Od razu sprostuje pewną żecz : win nie robię po to by się upijać !!!wszystkie trunki sprawdza i smakuje babcia lub mama a mnie widok ich zadowolenia wprawia w uśmiech i dumę. W piwnicy leży 30 litrowych butelek a cały sprzęt odziedziczyłem po dziadku(przeszło 30 letni) Na forum trafiłem z niedoinformowania i głodu wiedzy którego moja książka nie zaspokaja wystarczająco ( wydał ją "Biowin" a autorami jest ekipa z tej firmy) Mam nadzieję że te hobby będzie do końca życia mi toważyszyło
18-08-2006, 06:01
Cytat:Wysłane przez abcdef Witaj na forum. Ja myślę , żę 18 lat masz jak nic ![]() ![]()
MALUTKI KIELISZEK NIE DOJDZIE DO KISZEK !!!
\"DOBRY NA WSZYSTKO ŚRODEK:- ZE SPIRYTUSEM MIODEK\" ......50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............100 ml nawet te nieznane .....
18-08-2006, 15:45
Ha, to i ja witam brać winiarskš. Mam na imię Jacek i byłem już obecny niejednokrotnie jeszcze na starym forum. Wracam teraz po pewnej nieobecnoci. Popełniłem już parę win od 2002r. w tym przy znacznej pomocy winiarskiej braci. Były to ryżowe, winogrona, porzeczki i wysmienite winiowe. Miody także nie sš do pogardzenia.
Cieszę się z powrotu na forum, bo usmiechu, życzliwoci i poczucia humoru tu więcej niż gdziekolwiek indziej. Sama to przyjemnoć mieć z Wami kontakt. Pozdrowienia Jacek |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|