Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kapusta - sposoby kiszenia, przepisy
Gynek
Pomyliłeś wątki.
Twój przepis opisuje kwaszenie i do tego pasteryzację, a nie kiszenie.

(07-03-2020, 22:57)gynek63 napisał(a): To co ty robisz to szajs jest.
pozdrawiam/Gliwice + 4 km
Eug..

I po co ta mowa nienawiści?
Próbowałeś?
pozdrawiam Jurek 



Odpowiedz
Przepis Gynka to nie kiszenie jak pisze Jurek. To sałatka na zimę z kategorii przetwory domowe.
Robię co roku tylko mam inne proporcje. Co do smaku potwierdzam jest rewelacyjna.
Odpowiedz
Zakisiłem kapuchę z chrzanem. Noooo, za kilka dni zobaczymy czy zaprzyjaźnione niewielkie pole chrzanu, dzielone z Kolegą, ma szansę na przezimowanie czy też nie. O kapustę się nie boję ponieważ rośnie ona wesoło w Rynku na straganie.
Rosyjscy naukowcy po latach badań odkryli, że aby przenieść się w przyszłość, wystarczy poczekać
Po pierwszym kieliszku wychodzi z nas drugi człowiek i on też chce się napić! (Wańkowicz)
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam.

Jak by rządziły na świecie kobiety to nie było by wojen! Państwa by były co najwyżej poobrażane na siebie.






Odpowiedz
Ja też uwielbiam kapustę z chrzanem! Moim zdaniem dodaje to smaku
Odpowiedz
W sobotę ukisiliśmy kapustę. Jedna normalna - kapucha, marchew sól.
Druga tylko do słoika - kapucha, marchew, papryka, sól, trochę zielonego (już nie pamiętam dokładnie).

Grzegorz

"Nie spiesz się tak młody przyjacielu!

Nikt nie umknie przed swoim losem."




Skocz do: