Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MOJA WINNICA w Mazowieckiem - Villaház Kocsár
Spróbuj wymrozić zimą. (Jak będzie. :D )
Quidquid agis prudenter agas et respice finem.
Burčiak čisti krv, ale špini nohavice.
Odpowiedz
Drożdże odkwaszające dałeś,tak?
Spróbuj dać na bakterie mlekowe.
Złagodnieje napewno.
Dodać cukru zawsze można,węglanu też...
 Pozdrawiam
 Narc

Chłop ze wsi wyjdzie, ale wieś z chłopa nigdy...
Odpowiedz
Będę wymrażał, o ile się da. Robię na HD S62 i białe na lalvinach 71b.
Liczę na spontaniczną fjm, bakterii nie chcę kupować. Trochę droga zabawa.
Odpowiedz
Na przyszłość spróbuj czerwone na Lalvinach 71B. Robiłem tak Marquette i wyszło nieźle.
Quidquid agis prudenter agas et respice finem.
Burčiak čisti krv, ale špini nohavice.
Odpowiedz
Ja kupiłem najmniejsze opakowanie bakterii jakie było - na 250l. Będę otwierał za dwa tygodnie. Jeżeli chcesz to wyślę Ci trochę.
Tylko człowiek głupi, nigdy się nie myli...


Zdjęcia: FAZY BBCH, krzewy PINOT NOIR, krzewy ZWEIGELT.
Filmy uprawa:  SADZENIE,  CIĘCIE DWULATKÓW,  CIĘCIE TRZYLATKÓW
Filmy uprawa:  Historia krzewu Pinot Noir:  2017/2018 (odc I cz 1) cdn
Filmy winifikacja:  POMIAR KWASOWOŚCI MOSZCZU,  POMIAR KWASOWOŚCI WINA,  POMIAR WOLNEGO SO2

Odpowiedz
Maćku, dziękuję bardzo.
Te bakterie chyba muszą być dodane bezpośrednio po otwarciu. Tak pisze producent. Zanim dotrą ze Szczecina do Warszawy utlenią się pewnie osiem razy.
Odpowiedz
Zasięgnąłem języka. Rzeczywiście, są bardzo delikatne... Chodzi tu o szybkie opanowanie nastawu, a raczej... wina.
Tylko człowiek głupi, nigdy się nie myli...


Zdjęcia: FAZY BBCH, krzewy PINOT NOIR, krzewy ZWEIGELT.
Filmy uprawa:  SADZENIE,  CIĘCIE DWULATKÓW,  CIĘCIE TRZYLATKÓW
Filmy uprawa:  Historia krzewu Pinot Noir:  2017/2018 (odc I cz 1) cdn
Filmy winifikacja:  POMIAR KWASOWOŚCI MOSZCZU,  POMIAR KWASOWOŚCI WINA,  POMIAR WOLNEGO SO2

Odpowiedz
Liczę na spontana.
Jak się nie uda, za rok zainwestuję.



Skocz do: