Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Mleczarstwo" pod redakcją Stefana Ziajki - TOM I
#1
Jeszcze ciepły podręcznik dla studentów Technologii Żywności.
Wydanie drugie, poprawione i uzupełnione. Autor jest dziekanem tegoż wydziału. Książka kosztuje 40 zł, a zamawiać ją można bezpośrednio w wydawnictwie (telefonicznie), które w dodatku ponosi koszty przesyłki. Telefon : 089/523-49-05

Spis treści :
1.Pozyskiwanie mleka
2.Właściwości fizykochemiczne mleka
3.Enzymy mleka
4.Białka mleka
5.Mikrobiologia mleka i jego przetworów
6.Biopreparaty i dodatki w mleczarstwie.

Wydawnictwo ma w planach przyszłorocznych wznowienie tomu II-go ( traktującego już o technologii produkcji poszczególnych gatunków sera. Być może wznowią tom III-ci...którego zawartości nie znam :niewiem:

Książka bardzo starannie wydana.



Skocz do: