Ankieta: Na najprzednieyszą...c.d.
Ankieta jest zamknięta.
piołunówka
11.11%
4 11.11%
krupnik
47.22%
17 47.22%
jarzębiak
11.11%
4 11.11%
dereniówka
22.22%
8 22.22%
tarniówka
5.56%
2 5.56%
angielska gorzka
2.78%
1 2.78%
Razem 36 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Na najprzednieyszą...c.d.
#26
Przygladam sie obu watkom od dluzszego czasu, naprawde przednia inicjatywa. Jesli dopuscicie nalewki mlodsze, postaram sie i ja cos wyslac, a derenioweczke, jesli sie znajdzie wolne 120ml na pewno podesle.
Odpowiedz
#27
(18-03-2011, 13:19)Bogi napisał(a): Oczywiście, niekoniecznie czekanie, bo znajdą się tacy, co krupnik już wiekowy mają.

A może USTALIĆ - grając na nutach HS (Honoru Staropolskiego) właśnie sporządzenie NOWEGO :pytajnik:
(stara może być jedynie receptura - własna - lub flaszka w którą trunek będzie wlany - mogłaby być nie-własna, a nawet pożyczona )

Wiek jednak ma znaczenie :fajka:

(18-03-2011, 13:58)SERVATOR napisał(a): Ja bym był za podtrzymaniem tradycji galicyjskich spotkań :)
Przynajmniej zaczyna się klarować jakie gusta ma Jury...

:spoko:
Odpowiedz
#28
A nowy to byłby np. krupnik z 2010 roku czy ten by się kwalifikował jako starzyk?

Dereniówkę Twoją, allahu, zawsze chętnie się pokosztuje.
Odpowiedz
#29
(18-03-2011, 14:24)Bogi napisał(a): A nowy to byłby np. krupnik z 2010 roku czy ten by się kwalifikował jako starzyk?

edit:
miało być: 2011, dzień aktualny + 1, miniumum IMHO.

2010 - starzyk - absolutnie do dyskwalifikacji (no, ale mogę przyjąć, tak dla sprawdzenia czy jakieś normy spełnia :nie: ) .
Odpowiedz
#30
A i ja bardzo chetnie wzialbym udzial w jakims konkursie, oczywiscie z czystej checi sprawdzenia sie i moich zdolnosci jako poczatkujacego. Mysle ze bylby to dobry punkt odniesienia.
Odpowiedz
#31
A ja bym osobiście nie dawał obostrzeń wiekowych-nie jest powiedziane, że krupnik młodego plastra nie będzie równie dobry jak krupnik starej pszczoły:P

Na pewno musi mieć moc, miód i przyprawy-wg uznania i fantazji.
Odpowiedz
#32
Allah - zawsze możesz umówić się z kimś i rozesłać na próbę testerki (możesz nawet poprosić, aby recenzji nie zamieszczać na forum). Do udziału w konkursie krupniczym jednak namawiam zdecydowanie chociaż tutaj jedynie w krupnikach się sprawdzisz.

Bogi - popieram pewną dowolność aczkolwiek myślę żeby może rozważyć podanie zestawu minimalnego obowiązkowych np. 3 składników (nie wymieniając alkoholu - wiadomo, że miód + cośtam + cośtam).
Odpowiedz
#33
A co sugerujesz? Możesz podać jakbyś to widział?
Odpowiedz
#34
Miód+wanilia+gałka lub cokolwiek co uznasz za podstawę, która powinna wyróżniać krupniki.



Skocz do: