Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nowy silnik forum oraz strona SWiMP
#1
Miło mi przedstawić nową Stronę SWiMP, wraz nowym Forum:
http://swimp.nazwa.pl/

Zapraszamy do oglądania, czytania i studiowania artykułów oraz testowania nowego forum - oczywiście - z poszanowaniem dotychczasowych zasad. Planowany czas trwania próby generalnej - do końca września.

Jak zapewne zauważycie, Strona SWiMP jest zintegrowana z Forum, także w każdej chwili - będąc na Forum - można wrócić lub przejść bezpośrednio, na przykład do działu "Artykuły". Ów dział został podzielony z godnie z obecną tematyką Forum - tak aby łatwo można było znaleźć interesujące publikacje.

Na Forum można się logować, podając swój nick i dotychczasowe hasło. Stan forum na nowym silniku to; koniec sierpnia. Wszystkie nowe wpisy, na nowym Forum zostaną usunięte, w trakcie ostatecznej migracji.
Zapraszamy, także do testowania Chata.

W tym temacie, proszę zadawać pytania dotyczące spraw technicznych.
Tylko człowiek głupi, nigdy się nie myli...


Zdjęcia: FAZY BBCH, krzewy PINOT NOIR, krzewy ZWEIGELT.
Filmy uprawa:  SADZENIE,  CIĘCIE DWULATKÓW,  CIĘCIE TRZYLATKÓW
Filmy uprawa:  Historia krzewu Pinot Noir:  2017/2018 (odc I cz 1) cdn
Filmy winifikacja:  POMIAR KWASOWOŚCI MOSZCZU,  POMIAR KWASOWOŚCI WINA,  POMIAR WOLNEGO SO2

Odpowiedz
#2
Podziałamy :-)
Odpowiedz
#3
Na dzień dobry czcionka na stronie głównej, na tablecie zamiast polskich znaków jakieś krzyżyki
Odpowiedz
#4
Zapraszamy do testowania.

Mogę tylko podpowiedzieć, że część rzeczy jest tymczasowa np. rangi użytkowników, system awansów, grupy użytkowników.
Te rzeczy zmienimy dopiero na żywym organizmie (mamy to już przetestowane).
Odpowiedz
#5
(10-09-2015, 19:27)winters napisał(a): Na dzień dobry czcionka na stronie głównej, na tablecie zamiast polskich znaków jakieś krzyżyki

Spróbuj zmienić kodowanie w tablecie. :)
Odpowiedz
#6
Wojtek, na nowym forum zablokowałem "nowego" użytkownika "TimothyGome" do moderowania. Po rejestracji był tylko sekundę. przypuszczam , że to spam, boot. Zobaczymy jak to działa, jeśli faktycznie będzie to użytkownik to odblokuję. :)
Odpowiedz
#7
Ryniu nie widziałem Twojego działania. Zobacz czy moje widać
Odpowiedz
#8
Kurde nie wiem co jest, w chrome na tablecie wyświetla ok, ale na stockowej przeglądarce są krzaki, ó wyświetla, ale ś ą ń to jakieś krzyżyki, sprawdzalem ustawienia kodowania i był autodetect, dałem utf-8 i dalej to samo. Nie chcę być zmuszony do chrome bo to porażka na tablecie, stockowa dużo lepsza w obsłudze
Odpowiedz
#9
U mnie jest trochę problemów z wyświetlaniem na telefonie,
najlepiej jak naładuję telefon, jeśli dalej będą występować to wrzucę screena.
Odpowiedz
#10
Wordpressy i fora mogą się kiepsko wyświetlać w przeglądarkach na telefonach. Możesz spróbować "wyświetlić" forum w aplikacji Tapatalk.
Odpowiedz
#11
Czy tylko u mnie posty są pisane różną wielkością czcionki?
Odpowiedz
#12
Masz rację - posty na przemian są wyświetlane raz większa a raz mniejszą czcionką. Poprawi się to.

Edit: już poprawione.
Odpowiedz
#13
@Winters, na tabletach, czasem wariuje i nie da się wymusić kodowania, jest auto. spróbuj ustawić wschodnioeuropejskie windows 1250 i sprawdź, potem możesz to zmienić w ustawieniach.
Odpowiedz
#14
Mnie tam nic nic nie działa na nowym forum. Rezygnuje z tego forum. :nie:
Pozdr/Gliwice

Eugen
Odpowiedz
#15
Nie wiem o co chodzi, na lg na stockowej działa ok, problem tylko na tablecie lenovo, zmieniałem różne kodowania i zawsze te same krzaki, forum już wyświetla ok, tylko strona główna problem
Odpowiedz
#16
Wojtek, z mojego panelu widzę gościa i termin "kwarantanny" ustawiony na moderowanie jego wpisów. Twojego nic nie widzę. :(
Odpowiedz
#17
(11-09-2015, 12:43)witas napisał(a): Wordpressy i fora mogą się kiepsko wyświetlać w przeglądarkach na telefonach. Możesz spróbować "wyświetlić" forum w aplikacji Tapatalk.

Jakoś nie mam odwagi tego instalować.. :tuptup:

Obiecany screen: http://imgur.com/juHiXrb,X57VxKi
Dodatkowo wydaje mi się, że coś zostało pomylone w działach?
Kilka razy Piwo, Sery itd. To tymczasowo?
Postarajcie się też o lepsze zabezpieczenia antyspamowe, bo tylu co tam widać to aż przerażające (chyba, że to użytkownicy testowi)
Odpowiedz
#18
A mnie wszystko działa.
Odpowiedz
#19
(11-09-2015, 22:21)adam1226 napisał(a): Dodatkowo wydaje mi się, że coś zostało pomylone w działach?
Kilka razy Piwo, Sery itd. To tymczasowo?
Te działy to tymczasowo - będzie posprzatane.

(11-09-2015, 22:21)adam1226 napisał(a): Postarajcie się też o lepsze zabezpieczenia antyspamowe, bo tylu co tam widać to aż przerażające (chyba, że to użytkownicy testowi)

Intrygujące, możesz podać linka do strony, która wyświatla "tylu co tam widać"?
Odpowiedz
#20
Połknęło mi "użytkowników" "Tylu użytkowników co tam widać" miało być:
" Mamy 9,573 zarejestrowanych użytkowników."

Jednak się częściowo myliłem, ale nie sadzę by użytkownicy typu: ValeraduRe z биржа ссылок interesowali się winiarstwem ;)
Odpowiedz
#21
Jeśli przepisał captcha i rozwiązał zadanie to musi to być bardzo dobry bot, jeśli człowiek, to już nic nie zrobisz no chyba że jeszcze ręcznie moderatorzy będą akceptować, no ale po co aż tak komplikować, na 99% botów te zabezpieczenia są wystarczające:)
Odpowiedz
#22
Mnie nic nie działa, na nowym forum.:nie:

Pozdr./Gliwice

Eugen
Odpowiedz
#23
A mi tan na tablecie lenowo wszysko narazie działa:-)
Odpowiedz
#24
Na nowym forum została poprawiona integracja szaty graficznej forum ze stroną macierzystą (np. obrazek i menu strony macierzystej już nie "mrugają" podczas odświeżania forum). Można przetestować. Jakby coś nie działało to proszę o zgłaszanie błędów.
Odpowiedz
#25
Czy na nowym forum będzie może tak że jak otworzę temat z ostatich postów to mnie przeniesie na pierwszy nieprzeczytany post a nie do pierwszego postu na pierwszej stronie?
Odpowiedz



Skocz do: