Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pierogi z kapustą i ziemniakami
#1
Star 
Najpyszniejsze, według mnie, pierogi.
Bardzo łatwe w przygotowaniu:

Ziemniaki ugotować, zmielić.
Kapustę kiszoną ugotować i pokroić.
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju.
Ziemniaki, kapustę i cebulę wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wstawić do lodówki na noc.
Na następny dzień wyrobić ciasto i lepić pierogi. Gotować/zamrozić.
Dobre są po odsmażeniu.

I dzień- gotowanie kapusty i ziemniaków
II dzień- robienie farszu
III dzień- robienie pierogów i jedzenie.

Kapusty trochę więcej niż ziemniaków.

Gorąco polecam.

Grzegorz

"Nie spiesz się tak młody przyjacielu!

Nikt nie umknie przed swoim losem."

Odpowiedz
#2
Spróbuj ziemniaki zastąpić kaszą gryczaną.
No i niekoniecznie dziel robotę na 3 dni ;)
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu... Prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły!
Po pierwszym kieliszku wychodzi z nas drugi człowiek i on też chce się napić! (Wańkowicz)
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam.

Jak by rządziły na świecie kobiety to nie było by wojen! Państwa by były co najwyżej poobrażane na siebie.





Odpowiedz
#3
U mnie zazwyczaj to trwa trzy dni. Najkrócej to dwa dni.
Kaszy nie tykam nawet. Nie znoszę jej.

Grzegorz

"Nie spiesz się tak młody przyjacielu!

Nikt nie umknie przed swoim losem."




Skocz do: