Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prośba do moderatorów
#1
Witam wszystkich serdecznie. Zamierzam dołaczyć do Waszego szacownego grona. Mam prośbe do moderatorów. Nie chce dublować wątków. Czy pamiętacie może, w którym wątku znajde informacje odnośnie "technologii" sycenia? Chciałbym nastawic syconego trójniaka Dębiak. Pytanie brzmi czy po zakończeniu sycenia brzeczki, tj. po jakiś 1-2 godz gotowania przegotować w tejże brzeczce w woreczku wszystkie przyprawy razem? Mam na mysli chmiel, goździki, cynamon, owoce jałowca.Czy może robi to się inaczej. Jak długo nalezy gotować w brzeczce przyprawy. 30 minut? Już gdzies znalazłem na necie informacje na ten temat ale nie potrafie odnaleśc tej strony. Jeśli nie stanowiłoby to problemu prosiłbym o odpowiedź. Pzdr.
Odpowiedz
#2
Dział dobry, ale jest przecież szukajka:
http://wino.org.pl/forum/search.php?toke...mit=Szukaj

Tematów masz całe mnóstwo.
Odpowiedz
#3
Witaj.
Tak, po syceniu.
30 - 1h powinno wystarczyć. Można też przyprawy umieścić w woreczku w nastawie na czas fermentacji 'burzliwej'.
Odpowiedz
#4
Ślicznie dziękuje. Ekspresowa odpowiedź, :-)
Odpowiedz
#5
uzupełnij profil o miasto, będzie łatwiej w kontaktach. Witaj na forum
Odpowiedz
#6
Mówisz i masz.
Odpowiedz
#7
No, witam następną osobę z moich stron :)
Odpowiedz
#8
Witaj, fakt, to tylko godzina drogi. Pozdrawiam serdecznie
Odpowiedz
#9
No i ja witam i stwierdzę, że lepsza ta godzina drogi niż zasuwać przez pół Polski :D
Odpowiedz
#10
mądre to słowa:)



Skocz do: