Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przyrządzanie miodu naturalnego
#1
Witam, trochę pytań mam więc może je pogrupuje :
1.Czy trójniak to duże wyzwanie na pierwszy raz? Zrobiłbym czwórniaka ale wole miody gęstsze i słodsze ...
2.Interesuje mnie także kiedy należy dodać kwasku cytrynowego ( na początku?) oraz pożywki dla drożdzy ( jak porcjować i czy zamieszać wtedy roztwór).
3. Szperałem sporo po forum ale nie znalazłem takich ogólnych zasad przygotowania miodu ( sprzęt, jak to wygląda w przedziałach czasowych  , metody działania) , byłbym wdzięczny za jakieś linki , w książce Jana Cieślaka  znalazłem  niewiele  informacji .
Dzięki za poświęcony czas! :)
Odpowiedz
#2
Masz cały wątek: http://wino.org.pl/forum/Thread-Mi%C3%B3...g%C3%B3lne na temat ogólnych zasad.



Skocz do: