Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rozterki początkującego
#26
Hmm... ja swoje pigwy zalałem tylko wódką i właśnie przed chwilą zlałem ją do innego słoika, a pigwy zasypałem cukrem. Niby wszytsko fajnie, pięknie, ładnie pachnie, ładnie wygląda, ale jak spróbowałem troche płynu, to tak jakby wyparowało troche procentów..

Myślicie, że to błąd zalewać tylko wódką? Może teraz dolać spirytusu?
Odpowiedz
#27
Można ale do nalewu a nie do pigwy zasypanej cukrem. Tylko do nalewu. Napisz ile i czego miałeś to Ci pomożemy "sformatować " tą naleweczkę.
Odpowiedz
#28
Miałem 1,2kg owoców pigwowca i zalałem to 1,2l wódki (polskiej wódki oczywiscie;)) Chciałbym osiągnąć nalewke o mocy 35-45%.. na pewno nie mniej niż 30% ]:->
Odpowiedz
#29
A ile dałeś cukru?
Odpowiedz
#30
ok. 280g. plus jeszcze wg. przepisu będe dolewał ok 2 szklanek miodu lipowego..
Odpowiedz
#31
Jak wódka, to nie uzyskasz 35% . Będzie koło 20%.
Odpowiedz
#32
Litr spirytusu 95% i powinno być w sam raz.



Skocz do: