Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Schab
#1
Witam

Polecam prosty przepis na schab , dla lubiących naturalne mięsko.

Bierzemy kawałek schabu bez kości, na pierwszy ogień obsypujemy grubą warstwą cukru, pakujemy w folię aluminiową i do lodówki na 24H.

Schab wyjmujemy opukujemy, z resztek tym razem obsypujemy grubą warstwą soli i ząs folia aluminiowa na 24h i do lodówki.
Po wyjęciu opukujemy nacieramy przyprawami w zależności od upodobań (papryka ,czosnek, majeranek, zioła prowansalskie i co nam do głowy do przyjdzie i zaś na 24 h do lodówki)
Wyjmujemy tym razem w zależności od gustów nie pukamy z przypraw wkładamy schab do rajstopki damskiej wieszamy gdzieś w Kuchni i czekamy około 7 dni:) dojrzewa w temperaturze pokojowej :)

Schab

Smacznego :)



Odpowiedz
#2
Powiedz tylko jak często pukać i czym pukać ? Młotkiem, ręką czy czymś innym.

Fajnie, że dzielisz się przepisem ale postaraj się to zrobić profesjonalnie - czyli tak aby każdy mógł to przeczytać ze zrozumieniem.
Odpowiedz
#3
Schab kupiłeś w sklepie a zrobiłeś polędwicę dojrzewającą :). Rojstopę proponuję zmienić na specjalną siatkę:
http://allegro.pl/siatka-q-net-do-wedzen...91375.html
Nie piszesz też, że odlewasz soki.
Odpowiedz
#4
(03-02-2015, 22:33)tasmol napisał(a): Fajnie, że dzielisz się przepisem ale postaraj się to zrobić profesjonalnie - czyli tak aby każdy mógł to przeczytać ze zrozumieniem.

Pozdrawiam profesjonalistów... Super przepis Malczyk już się szykuje do zrobienia :)

Jeżeli ktoś ma pytania odnośnie przepisu zapraszam wieczorem na chat kolega Malczyk pewnie chętnie wyjaśni wszystkie szczegóły przepisu wszystkim zainteresowanym.
Odpowiedz
#5
Następnym razem będę bardziej "profesjonalny" i umówię się ze schabem do Fotografa na Sesje :)

Przepis jest prosty wiec opis nie był za długi:) Co Do "Pukania" oczywiście miałem na myśli spłukanie pozostałości po cukrze i soli .
Odpowiedz
#6
Ameryki nie odkryłeś.
http://wino.org.pl/forum/showthread.php?tid=9530
MALUTKI KIELISZEK NIE DOJDZIE DO KISZEK !!!


\"DOBRY NA WSZYSTKO ŚRODEK:- ZE SPIRYTUSEM MIODEK\"

......50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............100 ml nawet te nieznane .....
Odpowiedz
#7
(04-02-2015, 15:18)Malczyk napisał(a): Następnym razem będę bardziej "profesjonalny" i umówię się ze schabem do Fotografa na Sesje :)...
Atam od razu fotograf, filmik na jutuba wstawisz i będzie git :D
Warto robić/eksperymentować, fajne mięska wychodzą, warto :)



Skocz do: