Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Serowarstwo w KLIO W KUCHNI
#1
Witajcie,
Kilka interesujacych watkow pojawilo sie na stronie KLIO:
1. Przepis z 1 poł. XIX w.: ( A. Waga, Teorya gospodarstwa wewnętrznego czyli ..., cz. 1, Warszawa 1828, s. 231-238.) http://kliowkuchni.muzhp.pl/index.php?id...nt=&aid=39
2. Z. Przybylak (autor cennej ksiazki o kuchni), O serze najbardziej polskim, http://www.kliowkuchni.muzhp.pl/index.ph...nt=&aid=24
3. Przepis na masło: "Dwór wiejski. Dzieło poświęcone gospodyniom polskim przydatne i osobom w mieście mieszkającym przez Karolinę z Potockich Nakwaską" 1857, Lipsk, T. I, s. 91-93 http://www.kliowkuchni.muzhp.pl/index.ph...nt=&aid=28

to tylko początek. cdn...
pozdrawiam

pawel



Skocz do: