Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Termometr spożywczy
#1
Tak, aby sprawdzić temp. wnętrza mięska poddawanego obróbce termicznej. Używacie? Jaki będzie najlepszy :)
Odpowiedz
#2
http://ogrodnik24.pl/pl/p/BIOTERM-T14570...jWEALw_wcB
Odpowiedz
#3
Proponuję taki termometr, który można pozostawić w środku piekarnika w trakcie pieczenia aby na bieżaco kontrolować zmiany temperatury. Tylko że w tych tańszych modelach lubi szkiełko zaparkować od środka.
Wasze zdrowie!
Odpowiedz
#4
(22-08-2017, 10:26)ykp0261 napisał(a): Tylko że w tych tańszych modelach lubi szkiełko zaparkować od środka.

A na którym parkingu? :diabelek:
Odpowiedz
#5
Do takich rzeczy o jakie pytasz wykorzystuje się np takie termometry: https://sklep.bio-space.pl/produkty/urza...tury,2,418
Tylko wiesz, one trochę kosztują. Nie mniej, w profesjonalnych restauracjach i miejscach w których przygotowywane są posiłki dla większych grup osób, właśnie coś takiego się stosuje.
Odpowiedz
#6
Do domu spokojnie wystarczy sonda na 1.5m kabelku z alarmem temp., no ale kto bogatemu zabroni :P
pozdrawiam Jurek 



Odpowiedz
#7
(22-08-2017, 11:21)vanKlomp napisał(a): A na którym parkingu? :diabelek:

Napisałem że na tym środkowym :D

Mam w domu klasyczny z biowinu za 30zł chyba i ogólnie jest w porządku tylko właśnie lubi Parkować jak się piecze mięsiwo :/
Wasze zdrowie!
Odpowiedz
#8
Ja używam termometru Salter sygnowanego przez Hesona Blumenthala. Czasami w rozsądnej outletowej cenie można go znaleźć na allegro. Bardzo polecam, świetnie zaprojektowany i solidny!

http://www.salterhousewares.co.uk/heston...meter.html



Skocz do: