Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
WIELKIE XII RYKOWISKO WINIARZY - WYSOWA 2019
Podpowiedź

..."Złą specjalizację wybrałem , zawsze chciałem być proktologiem"...
MALUTKI KIELISZEK NIE DOJDZIE DO KISZEK !!!


\"DOBRY NA WSZYSTKO ŚRODEK:- ZE SPIRYTUSEM MIODEK\"

......50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............100 ml nawet te nieznane .....
Odpowiedz
Już wiem i na pewno nie Mirek.
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu... Prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły!
Po pierwszym kieliszku wychodzi z nas drugi człowiek i on też chce się napić! (Wańkowicz)
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam.

Jak by rządziły na świecie kobiety to nie było by wojen! Państwa by były co najwyżej poobrażane na siebie.





Odpowiedz
(16-09-2019, 17:05)TEQUILA napisał(a): ..." Temperatura 36,6
prostata nie przerośnięta
hemoroidów brak
jestem jak Młody Bóg"...
  :spoko:  Ale się uśmiałem. :D
Pozdrawiam
----Erikos----
Odpowiedz
Po prostu dziękuję Wam za spotkanie.
Krzysiek
Odpowiedz
To teraz przydało by się przypomnieć nazwy kolejnych paluszków
Odpowiedz
Palce rozwieralce, palec grzebalec, pomocnik palca grzebalca i psikusek mikrusek.
Krzysztof


Zapraszam na stronę:Piwo
i na tę stronę:Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych
Odpowiedz
(16-09-2019, 19:59)Jose Arcadio Morales napisał(a): To teraz przydało by się przypomnieć nazwy kolejnych paluszków

A z tego co pamiętam to jeszcze była wersja z rodzajami Pawia? ??
Odpowiedz
Big Grin 
Nie nie, tymi palcami cedzonego pawia bym nie zrobił

a ja jak głębiej sięgnąłem to coś takiego wyskoczyło


   


co ja jadłem ? Undecided :D
Odpowiedz
Kolejna zagadka.

Co to za górka na polanie u Bożenki i Janka?


Załączone pliki Miniatury
   
Odpowiedz
(16-09-2019, 17:02)TEQUILA napisał(a):
(15-09-2019, 20:27)tata1959 napisał(a):  Czekam na ujęcia innych zlotowiczów

Mówisz i masz .

Podpis pod zdjęciem każdy wybiera według własnych upodobań . Mile widziane inne podpisy  :D


..."Przyjmuję bana bez ostrzeżenia, a Ty Heniu jak ?
Romuś a kto ruszy Cysorza "...

..."Powiedz Heniu jak zrobić taką nalewkę która wygra konkurs w Wysowej ?
Romuś , one się wcale nie znajo, w tym roku jakaś Karramba wygrała"...

..."Może skomentują Panowie aktualną sytuację w kraju , mamy podobno dobrobyt ?
 Dobrobyt powiadasz ? Buahahahahaha"...

Się uśmiałam jak norka :spoko: Tequila masz więcej?  :D
"Gdybyś mógł wybrać między piciem wina a byciem szczupłym, to wybrałbyś białe czy czerwone?"
Odpowiedz
(16-09-2019, 20:58)Jose Arcadio Morales napisał(a): Kolejna zagadka.

Co to za górka na polanie u Bożenki i Janka?

Na pewno coś w paśmie Beskidu Niskiego. Czyżby najwyższy szczyt? :D :glupek:
"Gdybyś mógł wybrać między piciem wina a byciem szczupłym, to wybrałbyś białe czy czerwone?"
Odpowiedz
Trochę nieładnie,  "jajca" sobie robicie  a ja muszę zlot nadrobić, bo moja ekipa ogłosiła strajk okupacyjny i w czasie mojej nieobecności okupowała moje narzędzia ;)

[Obrazek: 1adc860bb3dfc85amed.jpg]
przyjmuję bana bez ostrzeżenia
pozdrawiam Roman
Odpowiedz
(16-09-2019, 20:58)Jose Arcadio Morales napisał(a): Kolejna zagadka.

Co to za górka na polanie u Bożenki i Janka?

Michałowe Berdo?????
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu... Prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły!
Po pierwszym kieliszku wychodzi z nas drugi człowiek i on też chce się napić! (Wańkowicz)
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam.

Jak by rządziły na świecie kobiety to nie było by wojen! Państwa by były co najwyżej poobrażane na siebie.





Odpowiedz
(16-09-2019, 23:44)Dziadek2 napisał(a): Trochę nieładnie,  "jajca" sobie robicie  a ja muszę zlot nadrobić, bo moja ekipa ogłosiła strajk okupacyjny i w czasie mojej nieobecności okupowała moje narzędzia ;)

[Obrazek: 1adc860bb3dfc85amed.jpg]

Co tu nadrabiać? Tygrysa zapuść a mniejszy większemu ustąpi. Jak już pozjada nielubianych sąsiadów to odsprzedasz gada i po sprawie.
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu... Prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły!
Po pierwszym kieliszku wychodzi z nas drugi człowiek i on też chce się napić! (Wańkowicz)
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam.

Jak by rządziły na świecie kobiety to nie było by wojen! Państwa by były co najwyżej poobrażane na siebie.





Odpowiedz
(16-09-2019, 21:20)monika7 napisał(a): Gratulacje dla wszystkich. :pijemy: :pijemy: :pijemy:
Serce mnie boli jak patrzę na te moje niedowiezione nalewki do Wysowej.  :glowa_w_mur:


Moniko, a ja z wielkim trudem dotrzymałem butelkę  wiedeńsko - rybnickiej tarninówki i przywiozłem na zlot, a Ty nie dojechałaś.

Jakoś tak trochę przypadkowo nalewka dostała się na konkurs i została pozakonkursowo oceniona (zerknij na wyniki) - to tak jakbyś trochę była  na zlocie w Wysowej, szkoda , że tylko duchowo.

edit

poprawiłem, bo do przejęzyczenia było blisko ;) ;)
przyjmuję bana bez ostrzeżenia
pozdrawiam Roman
Odpowiedz
Roman, myślę, że walka z okupantem nic nie da. Spróbuj przeprosić, tylko ładnie... może sytuacja wróci do normy?
Odpowiedz
Dzięki Jasiu - pomogło, porozumienie obustronnie korzystne podpisane [Obrazek: wink.gif]
przyjmuję bana bez ostrzeżenia
pozdrawiam Roman
Odpowiedz
(30-08-2019, 10:24)GENERAL AIDID napisał(a): Monika, poczekaj, jak trzeba będzie wynajmować stadion narodowy na zlot. To dopiero będzie małokameralnie.

(17-09-2019, 08:13)Dziadek2 napisał(a):
(16-09-2019, 21:20)monika7 napisał(a): Gratulacje dla wszystkich. :pijemy: :pijemy: :pijemy:
Serce mnie boli jak patrzę na te moje niedowiezione nalewki do Wysowej.  :glowa_w_mur:


Moniko, a ja z wielkim trudem dotrzymałem butelkę  wiedeńsko - rybnickiej tarninówki i przywiozłem na zlot, a Ty nie dojechałaś.

Jakoś tak trochę przypadkowo nalewka dostała się na konkurs i została pozakonkursowo oceniona (zerknij na wyniki) - to tak jakbyś trochę była  na zlocie w Wysowej, szkoda , że tylko duchowo.

Przynajmniej w ten sposób jakoś byłam na zlocie. Pocieszam się pijąc jedno z moich Amaro (które było też moczone z ponalewkową tarniną, ale tym razem polską), które miało być wystawione do konkursów w tym roku.
Odpowiedz
Na prośbę części zlotowiczów podaję przepisy:
 Kimchi robię wg tego przepisu od wielu lat


Pasztetowa:
1 kg mięsa wieprzowego ugotowanego w 95 st C
1 kg wątroby wieprzowej parzonej
1 kg podgardla lub tłustego boczku ugotowanego 85 st C do stanu półmiękkiego 
250 g skórek wieprzowych ugotowanych

Przyprawy dodawane do zmielonego mięsa
sól 17g/kg
pieprz 0,5g/kg
majeranek 1,5g/kg
cebula suszona 3g/kg

- mielenie mięsa siatką 2 mm
- wątroba parzona - wątrobę moczymy w wodzie przez 1 godz. następnie parzymy przez 8-10 min   w wodzie o temp. 90 st C ciągle mieszając - po wystudzeniu zmiksowana na papkę
- wszystkie składniki po wystudzeniu blendujemy dolewając bulion z gotowania mięsa i przyprawy

- napełnione masą jelita (osłonki białkowe) parzymy 80-85 st C przez 30-40 min
- studzimy w zimnej wodzie przez 10 min
- po wysuszaniu i wychłodzeniu podwędzamy w zimnym dymie przez ok 2 godz.
Krzysztof


Zapraszam na stronę:Piwo
i na tę stronę:Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych
Odpowiedz
Bardzo dziękujemy za wspaniałą atmosferę i towarzystwo Rykowiskowe.
Wysowa była piękna. Będziemy dłuuugo wspominać.
My daaaleko od domu.
Pozdrawiamy z ciepłego i płynącego winem Plavac Maly i Rukatacz
Peliesacza :D
Do następnego zlotu :helo:


Załączone pliki Miniatury
           
*****\\\\   ///*************l***********§*********[]
*****(  @ @ )***********oooooo*****(bul,bul)*****[%%]
--oOOo-(_)-oOOo----->****grono*****(ooooooo)****[%%]
------O-----O--------********ooo******(ooooooo)****[%%]
pozdrawia Castleman*******o********(ossad)*****[%%]
Odpowiedz
(16-09-2019, 20:54)Jose Arcadio Morales napisał(a): Nie nie, tymi palcami cedzonego pawia bym nie zrobił

a ja jak głębiej sięgnąłem to coś takiego wyskoczyło





co ja jadłem ? Undecided :D

Okratek australijski
wino - wszystko to co jest na świecie do picia za wyjątkiem tego co winem nie jest
Odpowiedz
(17-09-2019, 21:03)krzysztof1970 napisał(a): Na prośbę części zlotowiczów podaję przepisy:
 Kimchi robię wg tego przepisu od wielu lat


Pasztetowa:
1 kg mięsa wieprzowego ugotowanego w 95 st C
1 kg wątroby wieprzowej parzonej
1 kg podgardla lub tłustego boczku ugotowanego 85 st C do stanu półmiękkiego 
250 g skórek wieprzowych ugotowanych

Przyprawy dodawane do zmielonego mięsa
sól 17g/kg
pieprz 0,5g/kg
majeranek 1,5g/kg
cebula suszona 3g/kg

- mielenie mięsa siatką 2 mm
- wątroba parzona - wątrobę moczymy w wodzie przez 1 godz. następnie parzymy przez 8-10 min   w wodzie o temp. 90 st C ciągle mieszając - po wystudzeniu zmiksowana na papkę
- wszystkie składniki po wystudzeniu blendujemy dolewając bulion z gotowania mięsa i przyprawy

- napełnione masą jelita (osłonki białkowe) parzymy 80-85 st C przez 30-40 min
- studzimy w zimnej wodzie przez 10 min
- po wysuszaniu i wychłodzeniu podwędzamy w zimnym dymie przez ok 2 godz.

Dziękuję :)
Jeśli życie daje Ci cytryny - dodaj spirytus i zrób cytrynówkę!
Odpowiedz
http://www.winogrona.org/forum/uprawa/do...ml#p223093
przyjmuję bana bez ostrzeżenia
pozdrawiam Roman
Odpowiedz
Dzięki Romku za ten wątek. Zaciszanci już obserwują!



Skocz do: